Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Gaze se prava radnika
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

21. 10. 2011.

Izvor: Dnevnik

Gaze se prava radnika

Protest zaposlenih u „Dnevnik holdingu”

Zaposleni u novosadskom preduzeću „Dnevnik holding” protestovali su juče zbog neisplaćenih zarada i nepoštovanja njihovih radničkih prava.

Oni su se okupili ispred zgrade „Dnevnika” a potom u protestnoj koloni otišli do Vlade Vojvodine koja je osnivač „Dnevnik holdinga”.

Predsednica sinikata „Dnevnika – novine i časopisi” Nada Štrbac rekla je novinarima da preduzeće zaposlenima duguje čak 14 plata, da već dve godine – koliko im se ne uplaćuje zdravstveno osiguranje – ne mogu da se leče, da im se ne uplaćuju doprinosi, te da se ništa ne rešava ni po pitanju obećanog socijalnog programa.

– Sve to je sramota, pogotovo što je „Dnevnik holding” državno preduzeće. Mediji redovno izveštavaju o privatnicima koji ne poštuju radnička prava ali to se, eto, dešava i u državnim preduzećima – ukazala je Nada Štrbac.

Radnike u Vladi Vojvodine juče niko nije primio, ali im je obećano da će se s njima u ponedeljak sastati pokrajinski sekretar za rad i zapošljavanje Miroslav Vasin.

Nada Štrbac je navela da protesti zaposlenih neće prestati sve dok se ne dođe do prihvatljivog rešenja za sve radnike.

– Protestima želimo da iskažemo jasan stav svom osnivaču, Vladi Vojvodine, da želimo opstanak ove medijske kuće i očekujemo konkretna rešenja za sprovođenje mera u tom cilju – rekla je Nada Štrbac.

U protestu su učestvovale sindikalne organizacije „Dnevnik holdinga„, „Dnevnik – novine i časopisi” i „Dnevnik – prometa„.

„Dnevnik holding” je manjinski vlasnik preduzeća „Dnevnik Vojvodina pres” koje izdaje list „Dnevnik”, a zbog štrajka zaposlenih u Holdingovoj štampariji naš list se već nekoliko meseci štampa u „Forumu”.

V. ČV.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi