Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Predstavljena kniga „Ispred kamere“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

20. 10. 2011.

Izvor: Danas

Predstavljena kniga „Ispred kamere“

Priručnik za televizijske novinare „Ispred kamere“, koji je priredila novinarka Radio-televizije Srbije Olivera Jovićević, predstavljen je juče na Fakultetu za kulturu i medije Megatrend univerziteta.

Reč je o zborniku radova pet medijskih profesionalaca - Ajvora Jorkija, Dženet Trevin, Pitera Koleta, Mišel Makoj, Nensi Rirdon i Vina Reja, koji je priređen i preveden na srpski jezik.

Prema rečima dekana Fakulteta za kulturu i medije Milivoja Pavlovića, ova knjiga predstavlja „dragoceni priručnik namenjen onima koji rade na televiziji, kao i onima koji se tek pripremaju da jedu taj slatko-kiseli hleb“.

Priređivač knjige Olivera Jovićević rekla je da ovo delo izvorno nije postojalo kao jedinstveni zbornik, kao i da je pravi razlog i motiv za izdavanje knjige bio „traganje za odgovorima“.

„Kad god sam imala dilemu ili sam pogrešila, nisam imala s kim da se konsultujem, pa sam tražila šta stranci kažu, odnosno kolege sa Zapada“, navela je Jovićevićeva.

B. C.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi