Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Etar krcat optužbama
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

16. 08. 2011.

Izvor: Večernje novosti

Etar krcat optužbama

RTB "Bor" uputio prigovor RRA povodom izveštavanja TTR

Rudarsko-topioničarski basen "Bor" podneo je Republičkoj radiodifuznoj agenciji (RRA) prigovor na, kako se navodi u dopisu koji je potpisao Blagoje Spaskovski, generalni direktor, "sadržaj programa i ponašanje Timočke televizije i radija" iz Zaječara.

- Nedavno je objavljena informacija da će se koncentrat iz rudnika "Čoka Marin", kod Majdanpeka, prerađivati u borskoj topionici, čime će se izvršiti ekološki genocid nad žiteljima Bora - navodi se u dopisu, uz preciziranje da je reč o neistini i najgrubljem kršenju Zakona o informisanju, te Etičkog kodeksa novinara.

Nadalje, tvrdi se i kako takvo izveštavanje zastrašuje građane, te šteti poslovnim interesima, kredibilitetu i rejtingu RTB.

S druge strane, Saša Mirković, predsednik UO Timočke televizije i radija, povodom dopisa upućenog RRA, kaže da je od uređivačkog kolegijuma zatražio da se izjasni o optužbama.

- O etičkom kodeksu ne može da nam govori Spaskovski, budući da je reč o osobi bez morala - reagovao je Mirković.

- Zaklanjajući se iza mesta generalnog direktora RTB i predsednika OO G17 plus, koristi silu i pretnje prema svima koji ne misle kao on - tvrdi Mirković, optužujući nadležne u RTB da, uprkos Zakonu o dostupnosti informacija od javnog značaja, nisu hteli da odgovore na pitanja o "Čoka Marinu".

Antrfile : Trovanje

Pretnje Spaskovskog neće nas uplašiti, već ćemo nastaviti da izveštavamo objektivno i u interesu građana Bora, koje neko svesno i svakodnevno truje. Jer, juče je u Boru koncentracija sumpor-dioksida bila veća 11 puta od dozvoljene - poručuje Mirković.

Lj. Trifunović

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi