Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Hrvatski i srpski MUP zajedno istražuju ubistvo Dade Vujasinović
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

09. 08. 2011.

Izvor: Politika

Hrvatski i srpski MUP zajedno istražuju ubistvo Dade Vujasinović

Direktori policija Hrvatske i Srbije, Oliver Grbić i Milorad Veljović, dogovorili su se u Rijeci da se osnuje zajednički tim istražitelja koji će prikupljati informacije vezane za ubistvo novinarke Radislave Dade Vujasinović, prenela je Hina.

S ubistvom Radislave Vujasinović 1994, hrvatski mediji povezuju Dragana Paravinju koji je u istražnom sudu u Šibeniku zbog sumnje da je ubio 17-godišnju Antoniju Bilić.

Hrvatsko ministarstvo unutrašnjih poslova navelo je u saopštenju da će biti zatražen i razgovor s Paravinjom koga su vlasti BiH nedavno izručile Hrvatskoj. On se sumnjiči i za pokušaj silovanja devojke kod Omiša.

Grbić i Veljović su razgovarali o mnogim pitanjima saradnje dve policije, zajedničkim aktivnostima na kontaktnoj tački Bajakovo–Batrovci i o uspostavljanju zajedničkog centra za borbu protiv organizovanog kriminala, saopšteno je iz hrvatskog MUP-a.

Interesantno je da je Paravinja tokom bekstva, juna ove godine, u navodno oproštajnom pismu, pomenuo Dadu Vujasinović, navodeći da su joj, kako je napisao, on i „Mrđa sve ispričali i ona je htela sve da objavi”.

Delove pisma, nađenog u kući njegove rođake Rade Vidović juna ove godine, nekoliko dana pre nego što će biti pronađen i uhapšen preneli su mediji. Zanimljivo je da je deo pisma gde Paravinja pominje poznatu novinarku i činjenicu da je htela „sve da objavi” na neki način prošao gotovo nezapaženo.

On u navodno poslednjem obraćanju porodici, jer najavljuje da će se ubiti, piše: „Ne mogu više. Bežim od 1996. godine i nemam više snage.”

I pre nego što je uhvaćen, Paravinja je strahovao da ne bude izručen Srbiji, pa u pismu navodi: „Nisam ubio curu i pobegao sam iz Hrvatske jer sam mislio da hoće da me izruče Srbiji, gde ne smem, jer znam šta su učinili na Ovčari i u Slavoniji.”

„Znam šta su uradili i svima koji su to znali”, piše višestruki silovatelj i optuženi za ubistvo devojke u navodnom oproštajnom pismu.

„Mojima prenesi da nisam otkrio ništa što sam znao sa ratišta i nema razloga da strahuju.”

R. H.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi