Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Protest Hrvatske zbog Pinkovog izveštavanja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

09. 08. 2011.

Izvor: Politika

Protest Hrvatske zbog Pinkovog izveštavanja

Ministarstvo spoljnih poslova u Zagrebu traži delovanje nadležnih tela u Srbiji kako bi se prekinulo emitovanje negativnih sadržaja o Hrvatskoj

Kampanja Željka Mitrovića protiv Hrvatske, koja je usledila kao reakcija na zaplenu i najavljenu prodaju njegove jahte, izazvala je i zvaničnu reakciju hrvatskih vlasti.

U Ministarstvu spoljnih poslova u Zagrebu juče je primljen predstavnik ambasade Srbije. Tom prilikom je hrvatska strana izrazila najoštriju osudu i zabrinutost zbog emitovanja negativnih i neutemeljenih sadržaja o Hrvatskoj, njenim institucijama i hrvatskim kompanijama u programu TV Pink, preneo je Fonet.

Imajući u vidu činjenicu da se navedena medijska kuća koristi nacionalnom frekvencijom Srbije, od nadležnih tela u Srbiji zatraženo je hitno delovanje u skladu sa svim zakonskim propisima kako bi se dalje objavljivanje sadržaja takve prirode što pre prekinulo, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Hrvatske.

Predstavnik ambasade Srbije je poručio da će sa hrvatskim zahtevom upoznati nadležne institucije u Srbiji.

Mitrović je u međuvremenu medijima prosledio otvoreno pismo carini Hrvatske. Ono se sastoji od pitanja u vezi sa zaplenom njegove jahte i u njima iznosi i neke nove informacije. Na primer, da je incident 2010. godine, pri ulasku broda iz Crne Gore u Hrvatsku, otpočeo oštrom svađom bahatog hrvatskog carinika i našeg skipera u kojoj su korišćeni prefiksi „srpski”, kao i da je na brodu u tom trenutku bio i jedan od tri suvlasnika gibraltarske firme u čijem je vlasništvu jahta.

Vlasnik Pinka pita hrvatsku carinu i zašto prećutkuje da je njegov brod u identičnom statusu plovio četiri godine po Jadranu i više od 20 puta prošao carinsku proceduru.

Zašto carina Hrvatske prećutkuje koliko je trenutno ovakvih brodova sa ovakvim statusom u teritorijalnim vodama Hrvatske, pita Mitrović i ponavlja ranije stanovište da je u pitanju osmišljena zamka kako bi se brod oduzeo i jeftino prodao nekom hrvatskom tajkunu.

R. S.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi