Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  BIRODI nadgleda televizije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

05. 09. 2019.

Izvor: FoNet

BIRODI nadgleda televizije

Biro za društvenaistraživanja (BIRODI) počeo je monitoring izveštavanja televizija RTS, Pink, Prva, O2, Happy, N1 u okviru centralnih informativnih emisija, a podaci i zapažanja će na mesečnom nivou biti objavljivani do kraja aprila 2020. godine s namerom da doprinese prevazilaženju postojeće političke krize, oličene između ostalog u neadekvatnim medijskim uslovima koji ugrožavaju postojanje demokratske javnosti.

Namera i želja je da BIRODI doprinese prevazilaženju postojeće političke krize, oličene - između ostalog – u neadekvatnim medijskim uslovima koji ugrožavaju postojanje demokratske javnosti, navedeno je u saopštenju.

U periodu do kraja aprila 2020. godine BIRODI će na mesečnom nivou objavljivati podatke o vremenskoj i tonalitetskoj zastupljenosti javnih funkcionera u centralnim informativnim emisijama, kao i o vremenskoj i tonalitetskoj zastupljenosti stranaka i vodećih stranačkih funkcionera.

Biće objavljivani i podaci o tematskoj i žanrovskoj strukturi monitorisanih priloga i o zastupljenosti regiona uizveštavanju televizija obuhvaćenih monitoringom.

Između ostalog, BIRODI će objavljivati i podatke o argumentaciji koju koriste novinari i akteri u analiziranim prilozima, kao i o postupanju novinara u analiziranim prilozima.

Predmet monitoringa biće i sadržaji političke komunikacije javnih funkcionera i lidera političkih partija.

Podaci iz van izbornog monitoringa izveštavanja medija biće poređeni sa monitoringom izveštavanja medija iz van izbornog perioda iz 2017. godine.

Monitoring izveštavanja medija u izbornom periodu 2020. godine biće poređen sa podacima iz monitoringa izveštavanja medija iz 2012. 2014. i 2016. godine, navedeno je u saopštenju.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi