Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Informer povredio ugled Obradoviću
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

04. 09. 2019.

Izvor: FoNet

Informer povredio ugled Obradoviću

Viši sud u Beogradu doneo je presudu po kojoj su izdavač i odgovorni urednik dnevnog lista Informer dužni da isplate 200.000 dinara predsedniku Dveri Bošku Obradoviću zbog povrede ugleda i časti, saopštio je danas pokret Dveri.

U saopštenju se navodi da je presuda doneta zbog teksta u kome se Obradović optužuje da je "prodao članove Glavnog odbora Dveri (Draganu) Đilasu" i da je to deo "tajne američke operacije Hologram".

Dveri su ocenile kako je ta presuda još jedan dokaz da Informer "nije sredstvo informisanja, već propagandno glasilo režima".

"Presuda pokazuje do koje mere su oni, koji su produžena ruka režima, spremni da idu da bi oklevetali ljude koji su istinska opozicija režimu", naglašava se u saopštenju.

U obrazloženju presude je, kako s dodaje, naglašeno da cilj informacija u tekstu nije informisanje javnosti i omogućavanje kritike rada političara, već tendenciozno omalovažavanje Boška Obradovića i stvaranje senzacionalizma, što je suprotno javnom interesu i podobno za povredu časti i ugleda.

U saopštenju se navodi da su pojedine informacije u tekstu neistinite i da tužena strana nije imala dokaz da su objavljene informacije istinite, niti su pri objavljivanju proverene kako nalaže Kodeks novinara.

Sud je u presudi ukazao i da je novinar postupio protivno Kodeksu novinara Srbije, kojim je propisana dužnost novinara da odbije plasiranje političke propagande u formi novinarskog izražavanja, navodi se u saopštenju pokreta Dveri

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi