Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Maju Pavlović ovog puta ignoriše i REM
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

22. 08. 2019.

Autor: J. D. Izvor: Danas

Vlasnica novosadskog Kanala 9 već 11 dana štrajkuje glađu ispred Regulatornog tela za elektronske medije

Maju Pavlović ovog puta ignoriše i REM

Iako štrajkuje glađu već 11 dana ispred Regulatornog tela za elektronske medije (REM) na Trgu Nikole Pašića u Beogradu, Maju Pavlović, vlasnicu novosadskog Kanala 9, niko iz REM-a nije posetio.

– Niko iz REM-a nije izašao da me pita kako sam, niti da me pozdravi otkako štrajkujem glađu – kaže za Danas Maja Pavlović, dodajući da je „malo malaksala“, ali da je dobro. Ističe da je dobila podršku međunarodne zajednice, od Misije OEBS u Srbiji i Reportera bez granica, ali da je i dalje niko nije kontaktirao iz državnih institucija, osim Aleksandra Gajovića, državnog sekretara u Ministarstvu kulture i informisanja.

S druge strane, članica Saveta REM-a Olivera Zekić izjavila je juče da je čula da je Pavlović ponovo počela štrajk glađu, ali da to više nema veze sa REM-om. „Pokušavali smo da joj pomognemo, ali nismo uspeli“, rekla je Zekić u kratkoj telefonskoj izjavi za FoNet i dodala da se Pavlović ovoga puta nije ni obratila REM-u.

Maja Pavlović još uvek čeka i na poziv iz kabineta predsednika Srbije Aleksandra Vučića s obzirom da joj je premijerka Ana Brnabić tokom prethodnog štrajka glađu prenela da je Vučić zainteresovan za njen slučaj. Podsetimo, vlasnica Kanala 9 već treći put štrajkuje glađu najpre zbog nerešenih sudskih sporova oko naknada koje televizije moraju da plaćaju.

Nakon susreta sa Brnabić, Pavlović je mislila da će njeni problemi biti rešeni, ali se to nije desilo, pa je bila prinuđena da se ponovo odluči na ovakav drastičan vid protesta. Zanimljivo je da se REM prethodni put kada je štrajkovala glađu uključilo u rešavanje njenog slučaja, ali da je sada potpuno ignoriše.

Većina zahteva Maje Pavlović državnim institucijama nije ispunjena. Kako između ostalog ukazuje, Kanalu 9, koji je pre 20 godina osnovao njen pokojni otac, novinar Nemanja Pavlović, nezakonito je ukinuta lokalna frekvencija i preimenovana u regionalnu u procesu digitalizacije – koja je desetostruko veća i iznosi 600.000 dinara mesečno.

Inicijativa žena Srbije opominje da Maja Pavlović traži samo jedno – poštovanje zakona i pravo svakog građanina na pravično suđenje. „Maja Pavlović se na ovaj radikalni korak odlučila po treći put, jer su joj bila data lažna obećanja da će se zakon primeniti, da će biti donete presude u postupcima u kojima traži zaštitu svojih prava. Lažno obećanje joj je dao onaj, ko je bio u obavezi da spreči povredu prava, a kada je pravo već povređeno da otkloni štetu – država“, navodi se u saopštenju Inicijative.

Ugrožavanjem svog života, kako se ističe, Maja Pavlović treći put daje šansu državi da demantuje tvrdnje da institucije ne postoje. „Ona je simbol svih ugroženih i poniženih građana Srbije, za koje je zakon samo mrtvo slovo na papiru. Maja Pavlović nije preduzetnik, kako su pokušali da je predstave pojedini predstavnici vlasti, koji štiti svoj ekonomski interes, već građanka Srbije koja zahteva ono što svakome od nas pripada“, naglašavaju iz Inicijative.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi