Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Bradić: RRA može da ukine dozvolu za emitovanje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

22. 02. 2011.

Izvor: Danas

Bradić: RRA može da ukine dozvolu za emitovanje


Beograd - Savet Republičke radiodifuzne agencije (RRA) ima ovlašćenja da ukine dozvolu medijskim stanicama za emitovanje programa koji narušavaju Zakon o radiodifuziji i Kodeks o ponašanju emitera, rekao je juče ministar kulture Nebojša Bradić.

- RRA kao nadležna agencija ima dovoljno ovlašćenja da opomene, upozori ili ukine dozvolu medijskim stanicama za emitovanje određenih programa - rekao je Bradić povodom incidenata u rijaliti šou programima na televizijama Pink i Hepi.

On je rekao da će se izmene i dopune Zakona o radiodifuziji, koje podrazumevaju prelazak nadležnosti za izricanje kazni na Savet RRA, pred republičkim poslanicima naći odmah po usvajanju strategije za razvoj medija u Srbiji koje se očekuje u prvoj polovini godine.

Novim zakonom Savet RRA dobio bi mogućnost da, bez sudskog posredovanja, izriče finansijske kazne za kršenje zakona koji su u njegovoj nadležnosti, kao i ovlašćenje da izrekne privremenu ili trajnu zabranu emitovanja pojedinih emisija. Podsetimo, u petak je RRA sazvala vanrednu sednicu zbog nasilnog sadržaja u rijaliti programima na televizijama Pink i Hepi, zbog čega su ove stanice opomenute, a protiv Pinka pokrenut prekršajni postupak.

Srboljub Bogdanović, portparol RRA, rekao je juče na okruglom stolu Rijaliti Srbija da je u nadležnosti ove agencije da izrekne mere opomene, javnog upozorenja, oduzimanja dozvole do 30 dana i trajnog oduzimanja dozvole ili da pokrene prekršajni postupak.

Portparolka TV Pink Tatjana Vojtehovski navela je da bi u izradu izmena Zakona o radiodifuziji trebalo da budu uključeni i elektronski mediji kako bi zajedno sa nadležnima uredili medijsko tržište. Ona je istakla da je RRA od osnivanja uspela da uredi medijsko tržište Srbije, u kojem je do tada vladao „potpuni haos“.

 Beta

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi