Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Prekršajni postupak protiv Pinka
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

19. 02. 2011.

Izvor: Danas

Prekršajni postupak protiv Pinka

Beograd - Savet Republičke radiodifuzne agencije doneo je odluku da se protiv TV Pink pokrene prekršajni postupak zbog nasilnih sadržaja u rijaliti šou emisiji „Dvor“, rečeno je Danasu u RRA nakon jučerašnje vanredne sednice povodom nasilja u rijaliti emisijama na televizijama Pink i Hepi.

Na sednici predstavnici ovih televizija su upozoreni da ne smeju emitovati programe koji opravdavaju ili podstiču nasilje, da ukinu mogućnost konzumiranja alkoholnih pića i cigareta učesnicima, kao i da zvučnim signalom sakriju celu rečenicu u kojoj je izgovorena psovka ili uvreda, a ne samo jednu, dve ili deo reči kao dosad.

Takođe, u RRA najavljuju da će od Ministarstva kulture zatražiti i da Skupština Srbije uputi Predlog izmena i dopuna Zakona o radiodifuziji na usvajanje po hitnom postupku, a kojima bi RRA dobila mogućnost da izriče finansijske sankcije za prekršaje zakona, kao i ovlašćenje da naloži privremenu ili trajnu zabranu emitovanja pojedine emisije.

B. C.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi