Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Jestrović: Šarić "Štampu" prodao "VACU"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

17. 02. 2011.

Izvor: Politika

Jestrović: Šarić "Štampu" prodao "VACU"

Drugog dana suđenja za pranje 20 miliona evra od kokaina, optuženi Nebojša Jestrović, izjavio je da je prvooptuženi Darko Šarić za 25 miliona evra prodao nemačkoj kompaniji „Vac” preduzeće „Štampa sistem”, posle pregovora sa prvim čovekom „Vaca” Bodom Hombahom.

„Darko je pregovarao sa Hombahom. To je preduzeće ’Vac’ koje je sa državom partner u ’Politici’ i na čijem je čelu Hombah i koje je nameravalo da kupi ’Večernje novosti’ i pozajmilo novac Milanu Beku. To je Hombah, koji je bio šef nemačke obaveštajne službe, ministar policije i bivši šef Pakta za stabilnost jugoistočne Evrope”, rekao je Jestrović.

On je dodao da je novac kojim je „Vac” kupio „Štampu” čist i da je preko Rajfajzen banke iz Beča regularno legao na račun prodavaca, a novac nije uplatio direktno „Vac”, nego sestrinska firma iz Beča.

„Prodavci su bili Šarić i Najke Bokan, ćerka Vanje Bokana, a Darko je pet miliona evra dao Sanji Bošković, bivšoj Bokanovoj supruzi. Šarić je bio suvlasnik ’Štampe’, a nije uložio ni dinar u to preduzeće, nego svoj autoritet jer je zaštitio Najku kojoj su pretili ubistvom. Zato mu je ona poklonila pola svog vlasništva u ’Štampi’”, kazao je optuženi.

D. Č.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi