Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Umrlice kao pretnje B-92
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

16. 02. 2011.

Izvor: Dnevnik

Umrlice kao pretnje B-92


Lazarevac i juče oblepljen plakatima


Kao i svakog utorka posle emitovanja emisije “Insajder”, Lazarevac je i juče bio oblepljen plakatima uperenim protiv RTV B-92. Ovoga puta pojavile su se i umrlice za TV B-92 na kojima se kao ožalošćeni poimence navode glavni urednik B-92 i autori “Insajdera”.

Plakati su se pojavili posle emitovanja aktuelnog serijala emisije, u kojoj su istraživane zloupotrebe u Rudarskom basenu „Kolubara”.

Plakati protiv B-92 prvi put su se pojavili u Lazarevcu pre dve nedelje, kada je počelo emitovanje serijala „Insajder” o zloupotrebama u „Kolubari". Od tada, svakog utorka, Lazarevac osvane oblepljen sličnim plakatima.

Lokalna policija ne zna ko stoji iza ovakvog poziva na nasilje, dok je predsednik opštine Branko Borić u kratkom telefonskom razgovoru rekao da ne zna da je grad izlepljen novim plakatima protiv B-92 i da lokalni DSS ne stoji iza toga, ali je odbio da da izjavu za B-92.

Pravni zastupnici B-92 kažu da će podneti prijavu protiv N. N. lica, ali napominju da je policija samo u jednom od mnogobrojnih slučajeva otkrila počinioce. Pravni zastupnik B-92 Slobodan Kremenjak veruje da su ovog puta, osim novinara B-92, krajnja meta pretnji svedoci koji bi mogli govoriti o zloupotrebama u „Kolubari”.

Svaki serijal „Insajdera" uvek su pratile razne reakcije i bezuspešni pokušaji diskreditacije i zastrašivanja. Nezavisno udruženje novinara Srbije pozvalo je nadležne državne organe da hitno pronađu i kazne krivce koji su Lazarevac oblepili smrtovnicama za B-92 i, navodeći imena glavnog urednika te televizije Verana Matića i autore serijala "Insajder”, otvoreno im zapretili.

Posebno zabrinjava činjenica da se veliki broj umrlica kojima se objavljuje smrt B-92 i plakata s porukom „NE B92” nalazi do zgrade lokalne policije koja još nije istražila ni pretnje upućene novinarima B-92 posle emitovanja prva dva nastavka serijala „Insajder” o zloupotrebama u Rudarskom basenu „Kolubara”.

– Nema sumnje da su umrlice neuvijena pretnja novinarima, ali i upozorenje potencijalnim svedocima kako mogu proći ako javno progovore o zloupotrebama u „Kolubari” – izjavila je potpredsednica NUNS-a Jelka Jovanović.

B-92

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi