Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Izjava gradonačelnika donela televiziji prijavu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

16. 02. 2011.

Izvor: Blic

Izjava gradonačelnika donela televiziji prijavu

Spor odbora DS i RTV Kragujevac

Gradski odbor Demokratske stranke u Kragujevcu tužio je Radio-televiziju Kragujevac kod Republičke radiodifuzne agencije zato što je, nakon poslednje sednice Skupštine grada, emitovan govor gradonačelnika Veroljuba Stevanovića koji je u ovoj stranci ocenjen kao “govor mržnje”.

Poslovodstvo RTK ima još dva dana da pošalje odgovor RRA, a nakon toga može da dobije i kaznu – od novčane naknade do oduzimanja dozvole za rad.

Šef odborničkog kluba Demokratske stranke u Skupštini grada Vladan Jovanović kaže da je “prijava protiv gradske televizije usledila zato što je, pre svega, gradonačelnik vređao ovu stranku”.

- Taj govor, koji je bio vezan za saradnju sa odborničkim klubovima svih stranaka, za nas iz DS bio je uvredljiv. Čuli smo da smo glavni krivci za podele ne samo na lokalnom nego i na republičkom nivou. Na RTK je gradonačelnik pušten u direktnom prenosu, pošto je ova televizija pratila sednicu Skupštine grada, a posle toga još jednom uveče. Zato smo se žalili - kaže Jovanović.

Jovanka Marović, direktorka i glavna urednica RTK, tvrdi da je “Veroljub Stevanović pričao ne kao predstavnik političke stranke, već kao predstavnik svih građana i gradonačelnik”.

- Čudi me da se DS nije bunio kada smo nedelju dana ranije pustili govor Božidara Đelića, koji je iz njihove stranke. Taj govor je trajao oko 25 minuta. Mislim da je problem DS to što u našoj radio - televiziji nema partijskih kadrova, već su na glavnim mestima ljudi iz branše. Dok su oni bili na vlasti u Kragujevcu, do 2004. godine, zamenik odgovornog urednika u našoj kući bio je Aleksandar Radosavljević, sadašnji državni sekretar u Ministrstvu za lokalnu samoupravu. On je tada bio visoki funkcioner DS, a novinarstvom se nikada, koliko nam je poznato, nije bavio, ali je uredno primao platu i koristo službeni telefon. Pitanje je kako je i da li je uopšte dolazio na posao u ovu kuću. Na prošlim izborima je DS na republičkom nivou osvojila 47 odsto glasova, a u Kragujevcu, na loklanom nivou, oko 13 odsto. Jasno je da s njima u ovom gradu nešto nije u redu. I od tada su im krivi novinari - kaže Jovanka Marović.

Nebojša Radišić

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi