Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  „Dnevniku” mesečno pet miliona dinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

03. 02. 2011.

Izvor: Politika

„Dnevniku” mesečno pet miliona dinara


Novi Sad – Vlada Vojvodine pomagaće novosadsku medijsku kuću „Dnevnik” do 2013. godine u mesečnom iznosu od pet miliona dinara.

 Sumu od 2,3 miliona dinara dobijaće „Dnevnik holding” za pokrivanje troškova štampanja lista „Dnevnik”, a ostatak je namenjen preduzeću „Dnevnik – Vojvodina pres” (DVP) za pokrivanje troškova tekućeg poslovanja, navedeno je u saopštenju sa jučerašnje sednice vlade AP Vojvodine.

Pokrajinska vlada je prošle godine prihvatila ponudu Medijske grupacije „Vac” da pokloni svoj vlasnički udeo od 55 odsto zaposlenima u DVP-u, koje je pre sedam godina osnovala zajedno sa „Dnevnik holdingom”.

„Vac” je obećao da će se odreći i 1,8 miliona evra, od ukupno 3,2 miliona evra, koje je u proteklom periodu pozajmio zajedničkoj firmi, kako bi ona održala poslovanje. Preostalih 1,4 miliona evra DVP će početi da otplaćuje tek posle petogodišnjeg grejs perioda, a iznos rata i vreme otplate zavisiće od stanja u kome će biti preduzeće.

 Novi vlasnici neće moći da prodaju svoje udele u DVP-u drugim pravnim ili fizičkim licima narednih deset godina, kako bi bili stvoreni stabilni uslovi za nesmetan rad.

M. M.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi