Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ovo je klasičan pritisak na medije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

26. 01. 2011.

Izvor: Kurir

Ovo je klasičan pritisak na medije


Svetski „kralj šerpi“ Filip Cepter tužio naš list zbog tekstova o poslovanju njegovih firmi i traži odštetu od neverovatnih sto miliona dinara!


Beograd - Svetski biznismen udara (i to ispod pojasa!) na medije u Srbiji! Biznismen Filip Cepter tužio je redakciju Kurira zbog tri objavljena teksta o poslovanju njegovih firmi i traži odštetu od sto miliona (100.000.000) dinara!



Ovo ne da je klasičan primer pritiska na medije, nego je žestoko zastrašivanje novinara! Prevedeno na srpski: novinarima je zabranjeno da pišu o tajkunima, jer će ih tajkuni uništiti!

Dakle, u ovoj zemlji nijedan medij ne sme da objavi ništa loše o poslovanju bilo kog biznismena, jer će biznismen - na ovu krizu! - da traži novac koji prosečan Srbin ne može da vidi ni da sanja ni za 15 života! A među prosečnim Srbima su i novinari, naravno.

Zbog čega sto miliona?! Zbog toga što je biznismen iz Monaka „trpeo duševne bolove visokog intenziteta“!

Kurir podseća da je u tim tekstovima (decembar 2010) otkrio da skoro sve firme Filipa Ceptera, na osnovu izveštaja zvaničnih državnih organa, iz godine u godinu prave sve veći gubitak i smanjuju broj zaposlenih i da postoji sumnja da se pare na razne načine iznose na račune njegovih firmi u inostranstvu. Preciznije, na of-šor destinacije.

Ali ne samo to: Kurir je saznao i objavio da su protiv firmi Filipa Ceptera podnete prijave za kršenje Zakona o poreskom postupku.

Pre nego što je redakcija Kurira objavila prvi tekst, danima smo zvali gospodina Ceptera kako bismo čuli drugu stranu. On nije hteo da priča.

Ali je zato pričao Mirko Rašić, zastupnik Filipa Ceptera u Srbiji: novinarki Kurira obratio se najvulgarnijim psovkama. Nismo se uplašili. Nastavili smo da objavljujemo tekstove. A onda je stigla tužba od sto miliona, duševni bolovi i sve ostalo.

I neka posle neko kaže da tajkuni nemaju dušu! Imaju, i to veliku, odavde do Monaka! Neko je u ovoj priči pomešao šerpe i lončiće. Kurir sigurno nije!

Redakcija

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi