Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Lokalna televizija na globalnoj mreži
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

22. 10. 2010.

Izvor: Dnevnik

Lokalna televizija na globalnoj mreži


Zrenjaninski KTV od sada i na Internetu

Dok mediji u zemlji i svetu proživljavaju jednu od najvećih kriza, kada su im prihodi od oglašivač a poprilično ograničeni, što se naročito odrazilo na gradska i opštinska glasila, zrenjaninska Televizija KTV, koja je od Republičke radiodifuzne agencije dobila lokalnu dozvolu za emitovanje, odlučila je da učini još jedan korak napred u svom radu.

Gledaoci ove televizije, prepoznatljive u državi i regionu po zabavnim emisijama iz sopstvene produkcije, ubuduće će program moći pratiti i putem interneta. Osim toga, i slušaoci radija “Kiš”, koji posluje u okviru iste medijske kuće, imaće priliku da ga prate na svojim računarima. Na redizajniranom sajtu KTV-a posetioci mogu naći i brojne druge sadržaje, poput najnovijih vesti iz Zrenjanina i okoline, najavu programa, izvode iz štampe i slično.

– KTV je osnovan 1994. godine i jedna je od najstarijih lokalnih televizijskih stanica u zemlji. Program je prvo emitovan kroz kabl, te otuda ime KTV. Već deceniju smo prepoznatljivi po svojoj produkciji i van Zrenjanina. Tri emisije koje se snimaju u studiju površine 500 kvadrata, s dva studijska krana i šest kamera, reemituju TV stanice u celoj bivšoj Jugoslaviji. Neke se prikazuju i na 70 televizija koje pokrivaju 109 gradova – kaže vlasnica i direktorka KTV-a Danica Radić.

Prilikom nedavne posete ovoj medijskoj kući, načelnica Srednjobanatskog okruga Tanja Dulović je ocenila da je KTV zauzeo mesto na medijskom nebu Zrenjanina, iskazujući očekivanje da će se uskoro njegov značaj proširiti i na regionalni nivo.

– Ne samo zbog toga što ona svoj program emituje preko kablovske mreže nego i zato što očekujem da informacije iz Zrenjanina i srednjeg Banata budu dostupne svim građanima Srbije – rekla je Tanja Dulović, i naglasila da primeć uje poboljšanje kada je informativni deo programa ove televizije u pitanju.

Ž. B.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi