Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Televizija Pančevo dobila zgradu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

22. 10. 2010.

Izvor: Politika

Televizija Pančevo dobila zgradu


Pančevo – Istoga dana, 20. oktobra, kada je Gradsko veće Pančeva donelo odluku o rebalansu gradskog budžeta, kojom se prihodi i rashodi za ovu godinu smanjuju za oko dve stotine miliona dinara, Televizija Pančevo počela je da emituje program iz novog prostora.

Iako u novčanoj stisci, grad je smogao snage da šest godina od začetka ideje da se za lokalnu televiziju izgradi zgrada i tri godine gradnje omogući useljenje novinara, uprave i tehnike Televizije u adaptiranu zgradu bivše autobuske stanice.

Kako za „Politiku“ kaže Božidar Barbir iz Direkcije za izgradnju u Pančevu, TV Pančevo je dobila 530 kvadratnih metara novog prostora, na tri nivoa, a radovi su sa opremom koštali pedesetak miliona dinara.

Većnik Nada Berkuljan, zadužena za informisanje, kaže da je Televizija Pančevo sada, pored RTS-a, jedina televizija sa statusom javnog servisa koja ima sopstvenu namenski građenu zgradu. Televizija Pančevo, koja postoji 18 godina, poslednjih deset i po godina bila je podstanar u zgradi koja je nedavno vraćena Rimokatoličkoj crkvi.

Adaptirana zgrada bivše autobuske stanice ima dva studija sa pratećim prostorom za rad novinara i administracije Televizije, sopstvenu klimatizaciju i kotlarnicu. Nažalost, kažu zaposleni, ovoga puta nije bilo para za kupovinu tehnike koja je odavno dotrajala.

M. Š.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi