Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Nikić izgubio najstariji nedeljnik
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

19. 10. 2010.

Izvor: Dnevnik

Nikić izgubio najstariji nedeljnik


”Nebojša Keleč, direktor „Nedeljnih novina“ iz Bačke Palanake, inače nedeljnika koji je najstariji na ovim prostorima Bačke, jer postoji 46 godina, a objavljeno je 2.312 brojeva, izjavio je da je poništena privatizacija ovog lista.

Navodno, Agencija za privatizaciju raskinula je ugovor sa Miodragom Nikićem koji je ovaj list kupio kao privatno lice, a ugovor je raskinut zbog toga što novi vlasnik nije na vreme izmirio svoje obaveze koje su trebale biti plaćene u 6 rata, a ovogodišnja je istekla aprila meseca u visini od oko 16.000evra.

„Nedeljne novine“, koje su bile i ostale rasadnik novinara koji su nastavljali karijeru u redakcijama glasila u Novom Sadu i Beogradu, osnovala je Opština Bačka Palanka 1. januara 1964. godine, a prodate su na aukciji aprila 2007. godine za skoro 100.000 evra.

Danas ova lokalna novina sa tiražom od preko3.000 primeraka u opštini sa oko 63.000 stanovnika ima 9 zaposlenih. Konkurenciju imaju u nedavno osnovanom „Bačkopalanačkim nedeljnikom“ čiji je izdavač „Vojvodinainfo“, a objavljen je drugi broj ovoga lista.

Pored ova dva lokalna nedeljnika, u Bačkoj Palanci je svoj 160. broj dočekao i dvonedeljni informativni magazin „Novine palanačke“ čiji je izdavač i osnivač ovdašnja „štamparija Stanišić“.

Najvažnije je što novinari i ostali zaposleni u „Nedeljnim novinama“ nisu previše iznenađeni vešću o poništavanju privatizacije njihove firme.

Pre 46godina osnivač je bila opština, a po privatizaciji, nije tajna, u ovu firmu nije skoro ništa uloženo, sem u delu informatike. Osim imena „Nedeljne novine“ ni danas nemaju puno, a spominje se da vrednost državnog kapitala u ovoj firmi, koja nema ni svoje prostorije, ne prelazi 60.000 dinara.

Zbog toga deo zaposlenih smatra da je iluzorno postavljati zaštitnika državnog kapitala i da bi firmu trebalo vratiti zaposlenima koji su i do sada nosili imidž i teret javnog informisanja u ovoj opštini. Smatraju da država što pre treba staviti ove firmu na aukcijsku prodaju, jer bi time bila obezbeđena sigurnost zaposlenih, ali i kontinuitet informisanju putem ovog glasila u ovom delu bačkog priobalja.

M. Sudžum

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi