Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Kontrola u policijskoj upravi
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

12. 10. 2010.

Izvor: Danas

Kontrola u policijskoj upravi


Niš - Zbog policijskog privođenja i prekršajnog postupka protiv novinara regionalnih elektronskih novina Južne vesti Predraga Blagojevića pokrenut je postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Policijske uprave u Nišu, saopštile se Južne vesti na svom portalu, pozivajući se na informacije u kabinetu republičkog zaštitnika građana.

Prema navodima ovog medija, Policijska uprava u Nišu podnela je prethodno prekršajnu prijavu protiv Blagojevića zbog remećenja javnog reda i mira i „pretnji policajcu Ljubiši Petroviću čime je ugrozio njegov mir i spokojstvo, kao i mir i spokojstvo ostalih građana“.

U prekršajnog prijavi navodi se da se Blagojević 11. septembra, u porti Pantelejske crkve, gde je izveštavao o padu grane koja je usmrtila Gordanu Mitrović (62) i njenu unuku Kristinu M. (10), „sumnjivo ponašao“, a potom odbio zahtev policajaca Petrovića da pokaže ličnu kartu uz reči: „Ko si bre ti da ti dam ličnu kartu, probaj da me privedeš, pa ćeš da vidiš šta će da ti se desi“.

Blagojević je tada uhapšen i zadržan više sati u podrumskoj ćeliji niške PU bez prozora, svetla, vode i toaleta, a tek kada je pušten saopšteno mu je da je razlog privođenja „provera ličnog identiteta“, a postupanje prema njemu „standardna policijska procedura u takvim slučajevima“.

Blagojević je demantovao da je na bilo koji način pretio policajcu i ocenio da njegovo prekršajno gonjenje liči na „pokušaj da se od dželata napravi žrtva“ i izrazio sumnju da čitav slučaj ima „skrivenu pozadinu“.
Z. M.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi