Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Amnestija za ubicu urednika?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

23. 07. 2010.

Amnestija za ubicu urednika?


Podgorica: Odbor crnogorskog parlamenta za politički sistem odbacio je juče kao neprihvatljiv amandman dela opozicije kojim je predloženo da se od amnestije izuzime osuđeni za saučesništvo u ubistvu urednika dnevnog lista „Dan“, Duška Jovanovića.

Član odbora iz redova vladajuć e Demokratske partije socijalista (DPS) rekao je da je amandman Nove srpske demokratije (NOVA) i Pokreta za promjene (PZP) „neprihvatljiv za predlagač a“, jer je amnestija „opšti akt milosti koji se odnosi na sve izvrš ioce krivičnih dela“.

Poslanici opozicije su ocenili da je svrha amandmana da se „predupredi dalja erozija ionako smešno blage kazne“ osuđenom za saučesnistvo u ubistvu urednika “Dana”. Vrhovni sud Crne Gore nedavno je potvrdio presudu kojom je Damir Mandić osuđen na 18 godina zatvora zbog saučesništva u ubistvu urednika „Dana“.

U skupštinskoj proceduri je Predlog zakona o amnestiji kojim će svim osuđenicima pravosnaž no osuđenim do stupanja zakona na snagu kazna biti smanjena za petinu. Zakon se odnosi na one koji ranije nisu pomilovani.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi