Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Molba i pad
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

21. 07. 2010.

Izvor: Pres

Molba i pad


Komentar dana - Svetomir Marjanović

Nije lako odbiti predsednika. Kad te lepo zamoli, preko svojih saradnika. Jer, kako odbiti predsednika i njegove saradnike! Ne ide to...

Tadićevi saradnici zamolili su medije da ne objave vest da je hrvatski predsednik Ivo Josipović pao dok je silazio niz stepenice Hale sportova u Subotici! I naravno, gotovo svi mediji su izašli u susret ovoj molbi. Jer, gde da odbiješ saradnike predsednika...

A predsednik Josipović je pao niz klizave stepenice dok je pomagao jednoj starijoj gospođi. I ništa mu nije bilo jer se ovaj, očigledno ljubazni čovek, spretno dočekao. Ali, kao i da nije pao jer toga nije bilo u gotovo svim medijima. Jer, smatraju saradnici predsednika, Srbija ne treba da priča o tome kako je predsednik Hrvatske pao u Srbiji! Jer Srbi se smeju onome ko padne, a nije lepo smejati se predsedniku Hrvatske koji nam je došao u goste.

Saradnici predsednika veruju da predsednik Hrvatske nije došao u Srbiju da padne, već da zajedno sa našim predsednikom počne da rešava nagomilane probleme između naše dve zemlje. Zato je, veruju saradnici predsednika, važno da se prećuti da je predsednik Hrvatske pao.

Ali, ima i onih koji nisu uslišili molbu, pa su i u Hrvatskoj čuli da im je predsednik pao u Srbiji. I majka predsednika Hrvatske odmah je pozvala sina da ga pita da li je sve u redu. I ovaj mirni, fini i ljubazni čovek smirio je majku rekavši joj da je sve u redu i da se lepo provodi u Srbiji. A koliko je samom Josipoviću značio ovaj pad pokazao je na kraju posete, kad se našalio na svoj račun i rekao da je snimak pada hit na Jutjubu. Za razliku od saradnika našeg predsednika.

Ako su saradnici predsednika ovako reagovali na Josipovićev pad, kakva li će biti sledeća molba. Ko zna šta bi odgovorili da ih je neko pitao da li će predsednik Hrvatske da se izvini Srbima za zločine koji su Hrvati počinili tokom rata. Naš predsednik im se nekoliko puta izvinio. Ili da je neko, ne daj bože, primetio da tokom posete hrvatskog predsednika nigde ne videsmo ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića, koga su onomad isterali iz Srbije kad je dolazio Ivo Sanader.

I zna li predsednik šta su uopšte njegovi saradnici tražili od medija? Verovatno zna, on ih je birao. On je predsednik Srbije. On sve zna!

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi