Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  B92 ostaje srpska televizija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

17. 07. 2010.

Izvor: Kurir

B92 ostaje srpska televizija


Veran Matić i RRA demantuju da je grčka TV Antena kupila većinski paket „devedesetdvojke“, jer Grci u Srbiji već poseduju TV Foks

Beograd - Grci, zasad, nisu kupili RTV B92! Spekulacije da je grčka TV Antena zainteresovana za većinski paket akcija „devedesetdvojke“, odnosno da se na tu temu pregovara mesecima, kulminirale su juče, kada se pojavila informacija da je dogovor konačno pao.

Kao razlog prodaje navedeni su sve teži uslovi poslovanja te medijske kuće.Direktor B92 Veran Matić, međutim, u izjavi za Kurir negira da je ta TV kuća prodata:

- Vaša informacija je u potpunosti netačna. B92 nije nikad bio na prodaju. Uvek smo tražili partnere za nove razvojne periode ili rešavanja kriza. I sada B92 ima više različitih partnera u svojoj vlasničkoj strukturi. Eventualno pristupanje novih partnera bilo bi moguće jedino u cilju daljeg razvoja B92 i očuvanja nezavisne uređivačke politike ove kuće - ističe Matić.

On nije mogao da garantuje da će u sledećih godinu dana RTV B92 ostati srpska televizija.Goran Karadžić iz RRA kaže da ova institucija nema zvaničnih informacija o prodaji B92.

- U RRA nije stigao nikakav zvaničan zahtev za promenu vlasničke strukture bilo kog emitera s nacionalnom frekvencijom. Osim toga, grčka Antena ne bi ni mogla da postane novi vlasnik B92 jer je već kupila TV Foks krajem prošle godine. Jedan isti subjekt ne može biti većinski vlasnik dve televizije s nacionalnom frekvencijom - objašnjava Karadžić.
J. J.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi