Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Dugovi mute sliku
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

03. 10. 2011.

Izvor: Večernje novosti

Dugovi mute sliku

Vlasnik regionalne TV Pirot traži raskid privatizacije Pirot - Vlasnik Televizije Pirot Milorad Pejić, poslao je Agenciji za privatizacije na čijoj aukciji je pre četiri godine kupio TV Pirot, zahtev za raskid kupoprodajnog ugovora. Svoj postupak obrazložio je veoma teškom finansijskom situacijom u ovoj medijskoj kući, ali i izostankom pomoći države.



Pejić je vlasnik TV Pirot postao 2007. godine, kada je za 70 odsto kapitala platio 4, 1 milion dinara, uz obavezne investicije od 4,9 miliona dinara.

- Zahtev za raskid ugovora poslao sam kako bi sprečio otpuštanje radnika, koje je neminovno s obzirom na veoma tešku situaciju. Račun je u blokadi za oko 650.000 dinara. Radnici nisu primili plate dva do tri meseca, a donedavno su nam i telefoni bili ugašeni. Obavezne investicije sam ispunio, što je i Agencija svojim dopisom iz 2009. godine potvrdila, a ostala je samo još jedna rata iz kupoprodajnog ugovora u iznosu od 8.000 evra, koja treba da se uplati novembra meseca. Jednostavno, troškovi su ogromni, pa je funkcionisanje medija u ovakvoj sredini nemoguće bez pomoći države, koja nema sluha za lokalne i regionalne medije - kaže Pejić.

U Agenciji za privatizaciju kažu da vlasnik TV Pirot ima problema sa ispunjavanjem obaveza zbog čega su mu odobravani i naknadni rokovi za uplatu rata.

- Investicije mu nisu priznate kompletno, a ima problema i sa plaćanjem rata. Razmatraćemo njegov zahtev, ali kada se ugovor raskine, bez obzira na čiji zahtev, Agencija naplaćuje ugovorne kazne i garancije, a sve što je kupac uložio ostaje preduzeću. Ukoliko donesemo odluku o raskidu, Agencija će imenovati zastupnika kapitala - precizira Dušan Belanović, direktor Sektora za komunikacije.

Antrfile: Radnici

U ovoj TV jedinoj sa regionalnom frekvencijom u pirotskom kraju, stalno je zaposleno 14 radnika, od čega je četvoro novinara i još dva radnika po ugovoru. Funkcionisanje svih lokalnih medija, pa i TV Pirot pomaže i opština, koja je ove godine izdvojila oko 14 miliona dinara, od čega je oko četiri miliona dinara dobila TV Pirot.

V. Ćirić

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi