Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Nevolje po starom
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

03. 10. 2011.

Izvor: Večernje novosti

Nevolje po starom

Novo rukovodstvo u lokalnom Radio Somboru




Sombor - Skupština akcionara Radio Sombora imenovala je novi UO, v.d. direktora postao je novinar Stipan Benić. Međutim, sa novim rukovodstvom, nisu rešeni stari problemi, a reč je pre svega o statusu regionalne radio-stanice, koja je još u junu 2007. dobila regionalnu frekvenciju za emitovanje programa na području Zapadnobačkog okruga.

Radio je prodat na aukciji 2. novembra 2007, ali je ugovor raskinut zbog neispunjavanja preuzetih obaveza.Tada je Anita Beretić, bivša direktorka, imenovana za privremenu zastupnicu državnog kapitala, a na predlog sindikata.

Posle toga, akcije su otišle u Akcijski fond. Na Skupštini malih akcionara, 70 odsto kapitala prešlo je u nadležnost zastupnice Beretić, a na njenom mestu sada je novi zastupnik kapitala Bojan Đurović iz Novog Sada.

- Devetoro zaposlenih realizuje deo informativnog programa, iako im je za devet meseci lane isplaćena akontacija zarada od po 5.000 dinara mesečno, dok za ovu godinu nisu dobili ni dinara - kaže Benić.

On dodaje da je jedino grad Sombor ispunuio obećanje, pa je dosad na račun radija uplaćeno tri miliona dinara. Iz pokrajinskog budžeta očkekuju 500.000 dinara za tehničko opremanje i 400.000 za informisanje.

Antrfile: Status

Zaposleni u Radio Somboru očekuju da se u narednom periodu konačno iskristališe status ovog medija. Nije poznato da li će biti javni servis građana Sombora, ili sledi prodaja ili, eventualno, stečaj - veli Benić.

J. Bekić

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi