Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Laureati putuju u Strazbur i Pariz
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

26. 10. 2011.

Izvor: Dnevnik

Laureati putuju u Strazbur i Pariz

Novinarke „Dnevnika" dobitnice evropske nagrade



Novinarke „Dnevnika" Slađana Gluščević i Branka Dratović-Savić dobitnice su nagrada za najbolje priloge u oblasti lokalne samouprave, koje su im uručili predstavnici Evropske unije u Srbiji, Saveta Evrope i Stalne konferencije gradova i opština.



Nagradu u kategoriji štampanih medija Slađana Gluščević dobila je za tekst „Kako su gradovi pretvoreni u siromašna sela".

Branka DragovićSavić je nagrađena zbog angažovanosti na praćenju tema od značaja za lokalnu samoupravu.

Među nagrađenima su se našli još: novinarka „Ekonomist magazina„ Ivana Pavlović za tekst „Izborne varošarije", Nenad Kovačević iz ,Dovog magazina,, za tekst „Ušuškani u hladovini tranzicije", Aleksandar Bjelović za tekst „Decentralizacija između želja i stvarnosti" objavljen u listu "Zrenjanin".

U klasi elektronskih medija najbolji su bili Jelena Aleksić i Sandra Mandić sa serijalom „Ogledalo vlasti", emitovanim na TV B92 i Olivera Sašek-Radulović s Niške televizije s prilogom „Nisam lopov".

Zamenik šefa delegacije EU u Srbiji Adrijano Martins je naglasio da mediji, uprkos finansijskim ograničenjima i poteškoćama, moraju ispunjavati dva osnovna kriterijuma, na kojima i EU insistira objektivnost i kvalitet.

Predsednik SKGO-a Saša Paunović je napomenuo da je konkurs trebalo da naglasi značaj lokalnih samouprava i njihov rad približi javnosti.

- Istraživači pristup novinara samo ukazuje na činjenicu da lokalna samouprava zasluženo dobija mesto u društvu koje joj je oduvek i pripadalo - istakao je Paunović.

Jedan od nagrađenih, Nenad Kovačević, istakao je da treba pomoći lokalnim medijima jer su dobitnici nagrada za najbolji medijski prilog u oblasti lokalne samouprave novinari nacionalnih, a ne lokalnih medija, u kojima je finansijska situacija izuzetno loša i pritisci su veliki.

Autori najboljih priloga nagrađeni su studijskom posetom Strazburu i Parizu, u okviru koje je planirana poseta renomiranim medijskim kućama u Francuskoj, kao i institucijama EU.

P. K.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi