Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Mrđa zna tajnu?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

10. 08. 2011.

Izvor: Večernje novosti

Mrđa zna tajnu?

Traži se čovek koga spominje Dragan Paravinja



MUP Srbije prosledio je juče hrvatskim kolegama kompletnu dokumentaciju o smrti beogradske novinarke Radislave - Dade Vujasinović.

Na osnovu tih izveštaja, kako saznajemo, inspektori policije Hrvatske napraviće spisak pitanja i obaviće saslušanje Dragana Paravinje, koji tvrdi da ima saznanja o događaju iz 1994. godine.

Ovaj višestruko osuđivani silovatelj, koga traži nekoliko bivših jugoslovenskih republika, a sada je osumnjičen i za nestanak hrvatske tinejdžerke Antonije Bilić, nudi se za svedoka i dovodi u posrednu vezu smrt novinarke sa događajima u Slavoniji 1992. godine.

Kako saznajemo, on samo u nagoveštajima tvrdi da "nešto zna", ali do danas nije izneo konkretne detalje. Pre dva dana direktori srpske i hrvatske policije dogovorili su se da formiraju zajednički tim koji će da ispita šta i koliko Paravinja zna o smrti Dade Vujasinović.

Veljović je izjavio da će, preko Ministarstva pravde, komisija sastavljena od predstavnika kriminalističkih policija obeju zemalja razgovarati s Paravinjom u vezi sa svim njegovim navodima. Međutim, u ovom trenutku je rano za bilo kakave zaključke.

- Treba sve ispitati, da ne bi ostao makar i trun sumnje - objašnjava Veljović za "Novosti".

- Da li se Paravinja ovako brani od nedela koje je počinio ili nešto zna, ustanoviće se vrlo brzo.

U ovom trenutku policija u Srbiji uz pomoć kolega iz Hrvatske i Republike Srpske pokušava da utvrdi da li je Paravinja uopšte učestvovao u ratu na prostoru nekadašnje Jugoslavije, odnosno da li je bio pripadnik neke paravojne formacije.

- Pokušavamo da uđemo u trag i tom Mrđi, koga on spominje u pismu napisanom juna ove godine - kaže izvor "Novosti" blizak istrazi.

- Navodno, on i taj Mrđa su sve ispričali Dadi i, kako je Paravinja napisao, ona se spremala da sve to objavi. On u tom pismu pojašnjava i da je reč o događajima u Slavoniji iz 1992.

Važna karika u toj istrazi je da se utvrdi da li čovek s nadimkom Mrđa postoji, da li je živ ili je reč o novoj Paravinjinoj manipulaciji.

- Sve što je do sada Paravinja ispričao, na kraju se ispostavilo kao laž - objašnjava naš sagovornik.

- O svemu hoće i želi da priča, osim o sudbini Antonije Bilić. Neće čak da kaže ni otkud njena krv u njegovom kamionu. O tome neće da prozbori ni reč, ali je spreman, navodno, da govori o ubistvu Dade Vujasinović. Malo je verovatno da on bilo šta zna, ali svaki trag mora da se istraži.

Z. U.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi