Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  CPP: TV Pink raspiruje mržnju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

11. 08. 2011.

Izvor: Politika

CPP: TV Pink raspiruje mržnju

Ne vidim veliku razliku između broda i otetih srpskih kuća prognanim licima iz Hrvatske, kaže Željko Mitrović



Centar za praktičnu politiku (CPP) podneo je predstavku Republičkoj radiodifuznoj agenciji (RRA) protiv TV Pink jer, kako se navodi, „direktno podstiče neprijateljstvo prema građanima Hrvatske i građanima Srbije hrvatskog porekla”.

U saopštenju koje je ova organizacija juče uputila medijima navodi se da će taj dokument biti upućen i poverenici za zaštitu ravnopravnosti.

Kako navode u saopštenju, razlog za ovakav korak je zabrana Željka Mitrovića, vlasnika Pinka, koja se odnosi na reklamiranje hrvatskih proizvoda, emitovanje njihove muzike i filmova, kao i oglašavanje Hrvatske turističke zajednice.

„Takođe, od 5. avgusta započeta je aktivna kampanja protiv Hrvatske i njenih institucija u svim informativnim emisijama te televizije. Prenaglašavaju se incidenti i predstavljaju kao deo planiranih državnih aktivnosti, hrvatski proizvođači optužuju se da prodaju ’otrovnu’ robu, institucije Hrvatske da rade protiv Srbije. U centralnim informativnim emisijama daje se prostor svakom ko ima bilo kakav lični problem sa nekom od hrvatskih institucija” – stoji u dopisu CPP u kojem se izražava i zabrinutost zbog nereagovanja RRA „na očiglednu zloupotrebu javne frekvencije kao javnog dobra”.

Na ove optužbe reagovao je Željko Mitrović objašnjenjem da ga ništa ne može sprečiti da objavljuje „istinu o pretučenim srpskim turistima na Hrvatskom primorju ili o robi široke potrošnje koja je neispravna, zagađena i otrovna”.

– Ako gospoda iz Centra za praktičnu politiku hoće da budu praktični, rado ću ih ugostiti ručkom na kome ćemo im servirati istu tunjevinu koju smo prikazali u programu, a za koju smo sigurni i ubeđeni da je neispravnog kvaliteta. Lično im ne bih preporučio da prihvate takav obrok zarad zdravlja, ali ako su uvereni da se radi o medijskoj hajci a ne o stvarnoj analizi kvaliteta i zaštiti potrošača, neka to učine na sopstvenu odgovornost – kazao je za „Politiku” Mitrović.

On je za naš list potvrdio da je podneo tužbu Opštinskom sudu protiv carinarnice u Dubrovniku, jer nije donela rešenje o izvršenju, što je uobičajena procedura pre oduzimanja, kao i pre oglašavanja prodaje broda. Istovremeno, zatražena je i mera zabrane prodaje oduzete jahte.

– Bez obzira na stvoreni ambijent, verujem da je pravosudni sistem u Hrvatskoj jedan od najstabilnijih i najnezavisnijih, i nadam se da će u narednih 48 sati biti doneta privremena mera kojom će se onemogućiti prodaja broda otetog bahatošću hrvatskih carinskih organa. Ovde se ne radi o brodu, već o principu zaštite protivpravno oduzete imovine. A ja ne vidim veliku razliku između broda i otetih srpskih kuća prognanim licima iz Hrvatske – objasnio je Mitrović.

Antrfile : Pripremaju se pitanja za Jadranku Kosor

TV Pink obratila se juče saopštenjem u kome podseća da je ostalo još osam dana do sednice upravnog odbora ove medijske kuće i još toliko vremena da se nađe „mirno rešenje”.

„U međuvremenu, Mitrović se sprema za najtvrđu i najbrutalniju bitku ikada: vraća ljude sa odmora, pripremaju se prilozi, skupljaju materijali, prave analize i potkrepljuju dokazi protiv institucija i lica u Hrvatskoj koja su odgovorna za nezakonit i korupciono-kriminalni rad” – navodi se u saopštenju i dodaje da vlasnik „ružičaste” televizije sprema niz javnih pitanja koja će uputiti Vladi Hrvatske, ali i premijerki Jadranki Kosor.

„Bez obzira na razrešenje problema broda, neke mere u okviru novog programskog koncepta se mogu sa sigurnošću očekivati, a sve u interesu srpskih potrošača i građana Srbije. Ono što Mitrovića ohrabruje jeste značajno buđenje hrvatske javnosti i visok stepen zabrinutosti oko pitanja incidenata koje srpski državljani doživljavaju u Hrvatskoj” – objašnjava se u dopisu TV Pink.

V. Dugalić

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi