Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Uskoro rešenje „slučaja Ćuruvija”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

11. 08. 2011.

Izvor: Dnevnik

Uskoro rešenje „slučaja Ćuruvija”

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević najavio:



– Ubistvo novinara Slavka Ćuruvije biće uskoro rešeno, a brzo će biti okončan i pretkrivični postupak političke pozadine ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića – najavio je tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević u intervjuu za „Novi magazin„.

– Ubistva novinara su sramota za Srbiju. Dada Vujasinović i Milan Pantić su u drugim tužilaštvima i verujem da će kolege uraditi sve da ona budu rešena. Kada je reč o Ćuruviji, nemam nikakve dileme, niti sumnje da ćemo taj slučaj rešiti. Postoje i konkretni razlozi zbog kojih mogu da iznesem takve tvrdnje – kazao je Radisavljević.

On nije želeo da pominje rokove, jer se do sada to pokazalo kontraproduktivnim, ali je naglasio da je s razlogom optimista i da je siguran da je Tužilaštvo sada na pravom tragu.

Radisavljević je kazao da nema zastoja u istrazi pobune Jedinice za specijalne operacije i političke pozadine atentata na Đinđića.

– Saslušano je više lica koja imaju saznanja o događajima iz novembra 2001. godine ili su bili njihovi akteri, a biće pozvani i svi oni koji mogu doprineti njegovom rasvetljavanju. Vrlo brzo će pretkrivični postupak biti završen – naveo je on.

– Tužilaštvo za organizovani kriminal sakupilo je dokaze da je klan Darka Šarića 2008. i 2009. prokrijumčario četiri tone čistog kokaina vrednog 140 miliona evra, kao i da je Stanko Subotić švercom duvana oštetio budžet Srbije za 60 miliona maraka i osam miliona dolara – rekao je Radisavljević.

On je naveo da se intenzivno radi i na predmetu uvoza „vakcina” H1N1 pri čemu se „razmatra ne samo nabavka vakcina, već i način na koji je realizovan ugovor o isporuci”.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi