Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Vratite nam kolege
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

22. 08. 2011.

Izvor: Večernje novosti

Vratite nam kolege

Protest novinara Srbije Predstavnici Udruženja novinara Srbije i Društva novinara Kosova i Metohije protestovali su juče na putu između Velike Hoče i Zočišta nadomak Orahovca, gde je 21. avgusta 1998. godine oteta novinarska ekipa RTV Priština, koju su činili Đuro Slavuj i Ranko Perenić.


Sa razvijenim transparentom na kome je na srpskom i albanskom jeziku pisalo "Vratite nam naše kolege" okupljeni novinari nosili su i slike otetih kolega, koji su kidnapovani na radnom zadatku jer su krenuli da urade prilog o povratku monaha u manastir Zočište.

Na tom putu oteli su ih pripadnici OVK i od tada im se gubi svaki trag.

Predstavnici UNS i DNKiM obeležavali su dan otmice kolega protestom ispred međunarodnih misija u Prištini, podsećajući i na ostale nestale kolege.

Novinarska Udruženja podsetila su da opština Orahovac nije dozvolila postavljanje spomen-ploče Pereniću i Slavuju na mestu gde su oteti.

D. Z.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi