Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Veliki čovek u malom ekranu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

01. 02. 2011.

Izvor: Večernje novosti

Veliki čovek u malom ekranu

Borivoje-Bora Otić, novinar, dobitnik „Februarske nagrade“



On je, ne samo najprepoznatljivije lice, već paradigma Radio-Televizije Vojvodine, a ime mu je, od ove godine, pridodato zaista upečatljivoj nisci dobitnika „Februarske nagrade“, najviše priznanje grada Novog Sada. Na toj nisci su, podsetimo, i glumica Mira Banjac, akademik Slavko Gavrilović, lekar prof. dr Ninoslav Radovanović, muzičari Đorđe Balašević i Jovan Adamov...

- Ma, navikao sam, neka nagrada svaki drugi dan - kaže uz ovlašan, šeretski osmeh, kakav može da se vidi samo u ravnici, na početku razgovora za „Novosti“ novinar Borivoje - Bora Otić.

- Mada, naravno, pokreće emocije, i te kako.

- Kompletne?

- A, ne! Njih čuvam za moju ženu.

- A, za gledaoce?

- E, to je već neka druga vrsta emocija kojih, takođe, ima dovoljno.

- Dok gleda tvoje „5kazanje“, čovek se čudi kako to da i sam nije primetio toliko dobrih ljudi i toliko duše, svuda oko sebe?

- Ima toga na svakom koraku, ali je najbolje da krenete samnom na teren i vidite, mada je to malo teži put. Može to i ovako, kao sad, iz tople sobe, gledajući moju emisiju.

- Vojvodinom hodiš već godinama i čini se kao da ne možeš da se umoriš?

- E, to sam naučio od roditelja: ili nešto radiš ili ne radiš, sredine i zabušavanja nema. Dakle, ne zaustavljam se, naprotiv!

- Emisija je toliko gledana širom Srbije, da mnogi kažu da si, odavno, prerastao svoju sadašnju televiziju?

- Ma, ja sam još mali čovek, koji živi u TV aparatu! Mogu to u ovom sadašnjem, a mogu i u bilo kojem drugom, svejedno je.

Antrfile : Dodela

„Februarska nagrada“ Borivoju-Bori Otiću biće dodeljena večeras, u 19 časova. Dogodiće se to na svečanoj akademiji, na sceni „Jovan Đorđević“, Srpskog narodnog pozorišta.

Đ. V.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi