Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Neka čeka Anđelina
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

16. 07. 2010.

Izvor: Danas

Neka čeka Anđelina

Holivudska glumica Anđelina Džoli je žena koju većina muškaraca na svetu ni u čemu ne bi odbila. A ni mnoge žene. Međutim, Željko Mitrović joj je rekao „istorijsko“ ne.





Vest koja je ovih dana „uzburkala“ javnost u Srbiji jeste da je vlasnik kompanije Pink Films International Željko Mitrović odbio da sa ovom holivudskom zvezdom sarađuje na snimanju njenog filma o ratu u Bosni, „u kojem je srpski narod stavljen u negativnu konotaciju“. „Imao sam velike simpatije prema Anđelini Džoli i veoma sam poštovao njen lik i delo. Nažalost, ona je prepuna predrasuda o Srbima. Ne želim da budem deo nečega što predstavlja Srbe kao večito loše momke. Ne želim i neću“, izričit je bio Mitrović.

Prva asocijacija na Željka Mitrovića u zemlji, ali i u regionu, jeste da je on vlasnik najgledanije komercijalne televizije u Srbiji, televizije Pink. Uz ovu televiziju, koja ima svoje ogranke i u regionu, Mitrović je vlasnik i još desetak kompanija u okviru Pink media group, među kojima su i izdavačka kuća Sity rekords, avio prevoznik Airpink, Pink film internacional, Radio Pink. Ima udeo i u vlasništvu nacionalne TV Avala.

Rođen je 1967. u Beogradu. Odrastao je u Zemunu, gde je završio osnovnu školu i gimnaziju, nakon čega je diplomirao prava. Jedan je od osnivača rok grupe Oktobar 1864, u kojoj je svirao bas gitaru. Kako je jednom istakao, želeo je da se upiše na džez akademiju Berkli, pa je, kako bi prikupio novac za školovanje, 1988. osnovao muzički studio. Ubrzo potom osnovao je radio stanicu, pa 1993. televiziju.

Program ove televizije od početka je osporavan u javnosti, uglavnom zbog zastupljenosti popularne folk muzike, koja se ocenjuje kao kič. „Da bismo pričali da li građani traže kič, trebalo bi prvo da definišemo kič, da znamo ko određuje kriterijume i šta ljudi, koji koriste tu reč, rade u medijima. Uvek postoji dilema da li povlađujemo lošem ukusu ili formiramo loš ukus“, rekao je ranije vlasnik Pinka.

Mitrović je jedno vreme bio član Jugoslovenske levice (JUL), od 1996, ali tvrdi da veza sa politikom nije uticala na rad njegove kompanije, jer je politiku koristio „više kao kišobran nego što je imao ambiciju da u njoj učestvuje ozbiljno“.

Pre tri godine je u jednom intervjuu rekao za sebe da je „težak milijardu evra“, da voli da krstari Jadranom svojom jahtom i da na poslovne sastanke često putuje jednim od svojih pet aviona. U slobodno vreme još svira bas gitaru i bavi se nautikom. Dva puta se ženio i iz svakog braka ima po dvoje dece.

Bojan Cvijić


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi