Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Sudski izvršitelj u SBB-u
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

16. 03. 2012.

Izvor: Danas

Sudski izvršitelj u SBB-u

Iz distributivnog preduzeća SBB upozoravaju da sudski izvršitelji u pokušaju da vrate signal televize Kanal 9 mogu da prekinu signal u Novom Sadu tokom vikenda.

U saopštenju tog preduzeća se navodi da „u zavisnosti od vrste štete koju nestručnim rukovanjem prouzrokuju sudski izvršitelj i lica u njegovoj pratnji, interneta i TV signala možda uopšte neće biti sledećeg vikenda ili duže“.

„SBB je postupio po rešenju suda kojim je određena privremena mera i vrši distribuciju Kanala 9. Prvostepeni sud i postupajući sudija Privrednog suda u Novom Sadu drugi put usvajaju istu privremenu meru potpuno mimo naloga koji su dobili od Apelacionog privrednog suda koji je prethodno određenu privremenu meru ukinuo.

I pored toga što je privremena mera već odavno izvršena, potpuno nerazumljivo zbog čega, izvršitelj Aleksandar Grlić je zakazao ponovni dolazak po predlogu za prinudno sprovođenje privremene mere za petak u osam sati.

SBB će svakako omogućiti ulaz u svoje prostorije sudskim organima, jer poštujemo odluke suda, ali ističemo da ne možemo da snosimo odgovornost ako nestručna lica budu narušila kvalitet signala televizije i interneta ili izazovu prekid signala. Sudu smo već dostavili primerak dokumenta o izvršenom merenju u našoj glavnoj stanici koje je izvršilo nezavisno stručno lice, kojim dokazujemo da smo privremenu meru u svemu izvršili“, navodi se u saopštenju SBB.

Međutim, u Kanalu 9 tvrde da je vraćanje signala na osnovu sudskog rešenja bilo samo formalno, pošto je kvalitet slike izuzetno loš.

- Nekoliko sati pošto što je SBB 24. februara nakon rešenja suda vratio program Kanala 9 u svoj osnovni analogni paket, kvalitet signala ovog programa je postao toliko loš da gledaoci ne mogu da ga prate. Kvalitet programa naše televizije kod svih ostalih kablovskih distributera u Novom Sadu je odličan i ne mogu da verujem da samo SBB ne može, na kvalitetan način, da nađe tehničko rešenje prijema njihovog programa - kaže direktorka Kanala 9 Maja Pavlović.

Privredni sud u Novom Sadu u ponovljenom postupku ponovo je presudio u korist Kanala 9 u sporu sa SBB-om pa ovaj kablovski distributer ponovo ima obavezu da novosadsku televiziju vrati u osnovni paket analognih programa.

A. I.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi