Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Zaposleni u TV Čačak prete štrajkom
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

16. 03. 2012.

Izvor: B92 onlajn

Zaposleni u TV Čačak prete štrajkom

Čačak - Zaposleni u TV Čačak odlučili su da od vlasnika te televizijske kuće i Radio Čačka zatraže jednokratnu isplatu svih zaostalih zarada ili će stupiti u štrajk.



Zaposleni u ovoj regionalnoj televiziji su na sinoćnjem zboru podsetili da su poslednju platu primili zaključno sa oktobrom, a u Radio Čačku prvi deo zarade za jun prošle godine.

Ova glasila su pre privatizacije funkcionisala kao gradska javna informativna preduzeća. U decembru 2009. godine kupio ih je Miloš Bojović, tada učenik četvrtog razreda gimnazije, inače sin poznatog čačanskog biznismena Zorana Bojovića, po početnoj ceni za televiziju od 6,03 miliona i za radio od 6,1 milion dinara.

Novi vlasnik obavezao se da u TV Čačak investirati 1,7, a u Radio Čačak 6,1 milion dinara. Radio Čačak poseduje 101 kvadratni metar poslovnog prostora u centru grada i 60 ari zemlje u obližnjoj Trnavi, gde je nekada bio instaliran srednjetalasni predajnik ove jedne od najstarijih lokalnih radio-stanica u Srbiji.

U Radio Čačku je, od nekadašnih 25 zaposlenih, posle privatizacije ostalo samo četvoro. Porodica Bojović je vlasnik i nedeljnika "Čačanski glas", koji je osnovan pre 80 godina.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi