Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Dačić: Tražimo formu za bolju zaštitu novinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

07. 12. 2009.

Izvor: Politika

Dačić: Tražimo formu za bolju zaštitu novinara


Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je juče da je policija preduzela sve mere na otkrivanju osoba koje su putem interneta upućivale pretnje novinarki Televizije B92 Brankici Stanković, autoru emisije „Insajder”.

Dačić je rekao novinarima da je policija preduzela sve mere i na zaštiti svih drugih osoba koje su radile emisiju o huliganima koji se skrivaju iza navijačkih grupa prenosi Tanjug.

„Niko nema pravo u ovoj zemlji da preti bilo kome”, naglasio je Dačić, dodavši da je policija u poslednjih godinu i po dana otkrila „gotovo sve” osobe koje su pretile novinarima, bez obzira na to da li je su pretnje bile upućivane putem interneta ili na drugi način.

On je ponovio da se zalaže, u saradnji sa novinarskim udruženjima, da se pronađe forma kako bi se još više istakao značaj novinarske delatnosti.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi