Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Albanski demonstranti s Kosova napali snimatelja Tanjuga
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

09. 02. 2015.

Izvor: Tanjug

Albanski demonstranti s Kosova napali snimatelja Tanjuga

Demonstranti sa Kosova, koji u Briselu protestuju protiv dijaloga Beograda i Prištine, napali su danas snimatelja Tanjuga kada je pokušao da ih snimi. Napad se dogodio kada se ekipa Tanjuga približila grupi od tridesetak kosovskih Albanaca, koji su protestovali na trgu Šuman. Tanjugovi izveštači su se predstavili i pitali da li bi neko hteo da da izjavu o tome zašto su se okupili i zbog čega protestuju.

 

Na to se jedan od demonstranata izdvojio i bez ikakvog povoda udario šamar snimatelju Marku Trošiću, kome je od udarca rasečena usna. 

Napadača su potom obuzdali ostali učesnici protesta, a belgijska policija, koja je posmatrala ceo događaj, posavetovala je ekipu Tanjuga da se skloni, a snimatelja pozvala da, ukoliko želi, podnese prijavu protiv napadača.

"Ovo je Brisel, nismo navikli na ovakve stvari", rekao je policijski inspektor izveštaču Tanjuga. 

Demonstranti su nosili albanske zastave i parole sa porukama "Dalje ruke od Trepče", "Dosta srpske hegemonije" i "O našim pravima se ne pregovara".

U zgradi ispred koje se održavao protest večeras treba da počne nova runda dijaloga Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi