Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ministarstvo: Ozbiljni pomaci u rešavanju ubistva novinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

02. 11. 2014.

Izvor: Politika, Beta

Ministarstvo: Ozbiljni pomaci u rešavanju ubistva novinara

Ministarstvo kulture i informisanja saopštilo je juče da je Komisija za istraživanje ubistava novinara u protekle dve godine učinila „ozbiljne pomake” u rešavanju ubistava Slavka Ćuruvije, Milana Pantića i Dade Vujasinović, kao i ubistava radnika RTS-a tokom NATO bombardovanja.

„Komisija je pokazala ozbiljan pristup u radu i suprotstavljanju nekažnjivosti u Srbiji podizanjem optužnice i dopunom iste u slučaju Slavka Ćuruvije, kao i angažovanjem na intenzivnoj istrazi ubistva Milana Pantića”, navodi se u saopštenju ministarstva.

Ministarstvo je, povodom Međunarodnog dana za borbu protiv nekažnjivosti zločina nad novinarima, koji se obeležava danas, 2. novembra, istaklo da je taj dan „izuzetan povod” za skretanje pažnje na nerazrešene slučajeve ubistva novinara širom sveta.

„Međunarodni dan za borbu protiv nekažnjivosti zločina nad novinarima je podsetnik za sve nas da moramo ozbiljno da pristupimo borbi protiv ove vrste nekažnjivosti. Najbolji pristup je rad na konkretnim slučajevima uz stvaranje mogućnosti da se utvrdi istina i kazne odgovorni”, navodi se u saopštenju.

Ističe se i da je to najefikasniji oblik prevencije koji predstavlja ozbiljan korak ka stvaranju uslova za neometan rad u okviru novinarske profesije.

Komentari (1)

ostavi komentar
uto

04.11.

2014.

anonymous [neregistrovani] u 08:30

ozbiljno - neozbiljno

Nedavno je neko podsetio na problem nepravilne upotrebe jezika u novinarstvu. To uglavnom, čine političari i novinari. Tako i ovaj naslov, čiji tekst ukazuje na veoma važan problem, "Ozbiljni pomaci u rešavanju ubistva novinara", nije pravilno napisan. Ako smo u dilemi, stilistikai jezika nam može pomoći upotrebom opozitima, odnosno suprotnosti. To predpostavlja da postoje i neozbiljni pomaci u rešavanju....Ima tu još nelogičnosti, ali da ne zakeram.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi