Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Mirković: U novembru Pravilnik o sufinansiranju sadržaja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

31. 10. 2014.

Autor: V. S. Izvor: Beta

Mirković: U novembru Pravilnik o sufinansiranju sadržaja

Državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Saša Mirković najavio je danas da će u novembru biti donet Pravilnik o sufinansiranju (medijskog) sadržaja od javnog interesa i dodao da je u toku izrada još tri podzakonska akta koji se tiču rada medija.

 

Na debati Balkanske istraživačke mreže BIRN u Medija centru na temu "Nova medijska ekonomija", Mirković je podsetio da do 1. juna 2015. godine država mora da izađe iz vlasništva u medijima i da će od početka 2016. godine biti moguće potpuno projektno finansiranje medija na svim nivoima.

Mirković je rekao da je, osim tog pravilnika o sufinansiranju, planirano da se izradi akt koji se tiče registra medija, akreditovanih novinara iz inostranstva i uredba kojom će biti regulisano prikupljanje podataka o obveznicima za plaćanje takse za javne informativne servise (RTS i RTV).

 

Komentari (1)

ostavi komentar
sub

01.11.

2014.

Vladan Dinic [neregistrovani] u 17:35

SVEDOK

Naravno da je potrebno da drzava izadje iz medija, ali sam protivnik uplitanja drzave kroz tzv. sufinasiranje projekta. Jer, to je novi, samo perfidniji nacin da drzava uredjuje medije i da, kroz tzv. projektno finasiranje podeli veliki novac SVOJIM medijima. Ovako, kako je bilo do sada nije bilo dobro, ali ovo sto cemo dobiti kroz tzv. evropsko iskustvo izazvace nevidjeni haos i zloupotrebe.
Da ne bih samo kritikova, predlazem od ova vlast da potpuno digne ruke od finsiranja medija (osim u onim nacionalnih manjina) a ne da kroy lazne projekte uteruje novac medijima koji je podrzava. U novinama sam 40 godina, preziveo sam i Tita, i Kolektivnog sefa, i Slobu, najteze Tadica, ali ovo sto tek sledi - o tome ce pisati onaj ko prezivi. I ovako, samo kroz oglase drzava favorizuje svoje medije. Od drzave ocekujem da svim medijima, pre svega sa srpskim kapitalom, omoguci samo RAVNOPRAVNU poziciju na trzistu, u marketinskom kolacu i nista vise. A i to bi bilo sasvim dovoljno. Sad citam o nekakvim spiskovima mojih i tudjih novinara koji se pozivaju na sednicu Odbora za informisanja. Video sam spisak SNS i on je, uz casne izuzetke - SMEJURIJA. Mnogi sa tog spiska morali bi da dobiju poziv za neke druge institucije, SUP, MUP, tuzilastvo, ako ni zbog cega drugog - onda zbog sejanja panike i iznemiravanja javnosti.
S postovanjem,
Vladan Dinic, glavni i odgovorni urednik SVEDOKA

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi