Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Mediji će biti reklamni servis političara i biznismena
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

27. 08. 2009.

Izvor: Pres

Mediji će biti reklamni servis političara i biznismena


Glavni urednik „Politike“ Dragan Bujošević kaže da će eventualno usvajanje Predloga zakona o informisanju pretvoriti medije u „besplatne reklamne servise bukvalno svakog biznismena, svakog političara, svakog čoveka“.


- Predlagači zakona imaju mogućnost da odustanu od ovog zakona, pravdajući se stavovima OEBS-a. To je najbolji način da se izađe iz ovog problema u koji je vladajuća koalicija dovela samu sebe.

Tačno je da postoje mediji koji rade na štetu novinarstva, i na štetu društva, i na štetu elementarnog sistema vrednosti, koji mora da postoje u svakom društvu. Ali taj problem se rešava na drugi način, a ne ovakvim zakonom.

Taj zakon, koji je napisan kao nekakav ledž specialis za dve novine, posle usvajanja u Skupštini primenjivao bi se na sve medije. I sve medije bi pretvorio u besplatne reklamne servise bukvalno svakog biznismena, svakog političara, svakog čoveka!

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi