Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  "Ibarske novosti" prestale da izlaze
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

26. 08. 2009.

Izvor: Blic

"Ibarske novosti" prestale da izlaze


Posle skoro šest decenija izlaženja, najstariji kraljevački nedeljnik „Ibarske novosti“ ove sedmice nije štampan, jer je žiro račun medijske kuće koja po ovim novinama nosi ime blokiran. Dug koji je premašio 45 miliona dinara, da stvar bude gora, za nekoliko dana „Ibarske novosti“ gotovo sigurno uvodi u stečaj i gašenje i radio i regionalne televizije, jer Akcijski fond nije našao kupca, dok sve što mediji zarade od reklama puna tri meseca odlazi poveriocima koji drže račun firme u blokadi.

- Stečaj je moguća i bojim se realna opcija i to vrlo brzo, jer se za kupovinu „Ibarskih novosti“ niko nije interesovao - kaže Zoran Knežević, zastupnik Akcijskog fonda, potvrđujući da do daljeg novine neće biti štampane.

Da će sa ekrana nestati prepoznatljiva silueta kraljevačkog „Milutina“ pokazuju i potezi aktuelnog rukovodstva „Ibarskih“ koji ubrzano raskidaju ugovore sa agencijama za zajedničke projekte, dok se program sveo na reprize, a glavna informativna emisija „Danas“, koja je bila zaštitni znak TV Kraljevo, na iščitavanje retkih faksova koji stignu u redakciju.

- Tužno je gledati kako umire jedna lepa priča koju sam sa mnogim dobrim ljudima stvarao dve decenije. Mogao sam da odem u okviru socijalnog programa, ali sam odlučio da ostanem, jer jednostavno volim ovu kuću - kaže Aleksandar Milić, jedan od najpopularnijih radio i TV voditelja u Kraljevu.Isto govori i njegov kolega sa druge strane kamere Bojan Anđelković.- Ne mogu da verujem kako su nas brzo i lako pustili niz vodu. Sa kamerom na ramenu sam proveo više od decenije i teraću do kraja dok se signal ne ugasi. Najbolje godine sam ostavio u ovoj kući slikajući najgore. Ostaću zato do kraja - kaže Anđelković.

Posle sprovođenja socijalnog programa u kući je inače ostalo 38 zaposlenih, od čega su nešto manje od polovine novinari. Pokušaj da se svi objedine u jednoj redakciji nije uspeo, jer kuća jednostavno ne može da funkcioniše zbog stalnih blokada u kojima je skoro 90 dana, pa ne može da se namakne ni 60.000 dinara koliko treba za štampanje jednog broja novina. „Ibarske novosti“ ne raspolažu nekretninama, pa će u stečajnu masu ući samo raubovana oprema koja sigurno neće moći da pokrije dug od pola miliona evra.

Srbo Trifunović

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi