Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  TV B92 duguje NBS 100 miliona dinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

02. 10. 2014.

Autor: N. G. Izvor: Informer

TV B92 duguje NBS 100 miliona dinara

Radio-televizija B92 duguje Narodnoj banci Srbije skoro 100 miliona dinara za zakup poslovne zgrade na Novom Beogradu, saznaje Informer! Gazdama B92 početkom ove nedelje poručeno je da NBS neće više da ih toleriše i da traži da u što kraćem roku izmire svoje obaveze.

- Dug mora da se plati. U suprotnom banka će pustiti menice, blokirati račun i iseliti televiziju iz prostorija... - kaže naš sagovornik iz NBS.

Još jedna nagodba

Komentarišući ove navode, u Narodnoj banci potvrđuju da dug postoji, ali nisu želeli da pričaju o detaljima: Imamo potraživanje prema B92, ali smo spremni, imajući u vidu tešku situaciju u kojoj se nalazi ova RTV, da pronađemo rešenje koje je u obostranom interesu. To podrazumeva da se naplate potraživanja, ali i da se sačuva likvidnost B92. Izašli smo u susret i njihovoj molbi da ostanu u našem objektu dok se ne steknu tehnički uslovi da se program neometano emituje s nove lokacije, navodi se u pisanom dopisu NBS. Na drugoj strani, u TV B92, upitani da prokomentarišu naša saznanja, nisu bili raspoloženi za razgovor. Nemamo komentar, kratko su nam dopisom odgovorili iz ove medijske kuće. Međutim, kako saznajemo, situacija u ovom slučaju je mnogo dramatičnija nego što se zvanično predstavlja. Bankari su na poslednjem sastanku tražili da B92 odmah plati polovinu duga, što je oko 50 miliona dinara, ili će banka morati da im blokira račun. Na kraju se, ipak, sve završilo još jednom nagodbom... - navodi naš izvor.

Sporan ugovor

Kako saznajemo, prisutni na sastanku bili su iznenađeni ležernošću grčkih vlasnika televizije. Čovek koji je govorio u ime Grka sve vreme se smejao. Čak i kad su mu bankari, smrtno ozbiljnim tonom, rekli da dugovi moraju da se plate, on je mrtav 'ladan odgovorio: Što se mene tiče, možete i da zatvorite televiziju! Ionako nam je donela više problema nego koristi! - prenosi naš sagovornik.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi