Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Smajlović: Vlasništvo u Politici rešiti pod reflektorima javnosti
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

01. 10. 2014.

Autor: Luka Matić Izvor: Ekonomske vesti

Smajlović: Vlasništvo u Politici rešiti pod reflektorima javnosti

"Važno je da se pitanje vlasništva Politike rešava pod reflektorima javnosti", rekla je za Ekonomske Vesti Ljiljana Smajlović, glavna i odgovorna urednica dnevnog lista Politika.

Smajlovićeva nije želela da odgovora na “hipotetička pitanja” u vezi sa mogućnošću da se nemački WAZ vrati u vlasničku strukturu Politike, jer, ističe, ne zna šta će se dešavati u naredna tri meseca, koliko je preostalo Miroslavu Bogićeviću da plati drugu ratu kupoprodajnog ugovora za kompaniju Politika novine i magazini (PNM).

“Potpuno mi je jasno da je reč o neobičnom ugovoru, potpuno nesvakidašnjoj transakciji, kao i da nikada nisu do kraja rasvetljene okolnosti pod kojima je taj ugovor skopljen. Nikada mi nije bilo jasno zašto tadašnja vlast nije bila zainteresovana za Politiku, odnosno za otkup udela WAZ-a i zašto je krišom prodavala Politiku”, rekla nam je Smajlovićeva.

Kako su Ekonomske Vesti saznale, ruska kompanija East Media Group ima rok do 1. decembra da WAZ-u, bivšem vlasniku 50 odsto akcija Politike novine i magazini, isplati drugu ratu od 700.000 evra plus godišnju kamatu od 1,75 odsto. Ukoliko se to ne dogodi, a s obzirom na finansijske probleme Miroslava Bogićevića i blokadu u kojoj se nalazi njegov Koncern Farmakom MB, WAZ stiče pravo na povraćaj vlasničkog udela u PNM-u.

 

Komentari (3)

ostavi komentar
čet

02.10.

2014.

M [neregistrovani] u 05:24

Re: Farmakom

Nista se ne pita stecajni upravnik ukoliko Farmakom ne ispuni ugovorom predvidjene isplate prema WAZ-u.

Odgovori
čet

02.10.

2014.

lorelaj [neregistrovani] u 00:15

Počelo je, počelo...

Zar je Politika prva na udaru?

Odgovori
sre

01.10.

2014.

коста [neregistrovani] u 17:16

Фармаком је у стечају

Ових дана је у фирми Фармаком уведен стечај. Не верујем да ће стечајни управник дозволити одлив капитала који треба да чини стечајну масу ове компаније дужне и "богу и народу". Уколико то ипак учини, прекршиће многе регулативе којих би морао да се придржава.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi