Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Novinar osuđen zbog uvrede Erdogana
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

24. 09. 2014.

Izvor: Beta, AP

Novinar osuđen zbog uvrede Erdogana

Turski pisac i novinar Erol Ozkoraj osuđen je uslovno na 11 meseci zatvora jer je u jednom tekstu uvredio predsednika Režepa Tajipa Erdogana.

Sudski izvori u Istanbulu su saopštili da je Ozkoraj osuđen jer je, kao koautor jednog teksta uvredio Erdogana, koji je avgusta izabran za predsednika Turske, nakon što je 11 godina bio na čelu turske vlade.

Erol Ozkoraj u tekstu 2013. godine, koji je napisao sa svojom suprugom, sociološkinjom Nurten Ozkoraj, ocenio da Vlada sprovodi "islamski autoritarizam", za šta su argumente našli u tekstovima objavljenim za vreme tronedeljnih antivladinih protesta. 

Te proteste policija je brutalno ugušila, a tokom nereda poginulo je osam ljudi, hiljade su ranjene, a mnogi demonstranati uhapšeni. 

Pokrenuto više stotina sudskih procesa protiv učesnika protesta, među kojima je 26 osumnjičeno da su bili organizatori demonstracija.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi