Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Rešavamo probleme sugrađana
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

24. 09. 2014.

Autor: V. M. Izvor: Danas

Ivana Vučićević, direktorka TV Studio B, govori za Danas

Rešavamo probleme sugrađana

„Nekoliko puta već ponavljam da mi jesmo spremni za tržišnu utakmicu, kaže za Danas Ivana Vučićević, direktorka TV Studio B, i dodaje: „Raspolažemo sa brendom, sa ljudima sa kreativnim timovima koji mogu da izađu u susret novonastalim tržišnim stvarima.

 

S obzirom na to da smo mi jedno od javnih preduzeća, a kako u ovom trenutku stoje i grad i država: para više za javna preduzeća koja inače ne mogu da ostvare profit nema. Zato se čini da je neophodno da se nešto reši. U nas se sigurno u poslednjih desetak godina ništa nije ulagalo. Naša tehnika u odnosu na druge televizije je sigurno na najnižem nivou. Za nas jeste jedino rešenje privatizacija i mogućnost da možemo da napredujemo, da budemo još bolji, da prilagodimo svoje programe. Istina je da se finansiramo iz gradskog budžeta.

Skoro pedeset odsto sredstava dobijamo od Skupštine grada. Ostatak obezbeđujemo iz marketinga. Sve je to međutim mnogo teže i ozbiljnije budući da nemamo pravu tehniku i nemamo te mogućnosti da možemo da reagujemo odmah i sad. Sve košta. Opravka starih mašina košta više nego da kupite nove, a zapravo ne možete taj ceo lanac da promenite i zato nam je potrebna pomoć nekog ko bi uložio u nas. Nadam se da ćemo ostati u strateškom partnerstvu sa Skupštinom grada i i dalje biti gradski servis. Nadamo se da će strateškim javnoprivatnim partnerstvom Skupština grada ulagati u program, a ne u televiziju: ne u ljude, već u program koji će biti emitovan.

Kakav je odnos vaše kuće sa Skupštinom grada, budući da je nedavno promenjena vlast?

Saradnja je sjajna. Bilo nam je najvaž nije da povežemo sva gradska javna preduzeća odnosno komunalne službe. Mi i jesmo gradski servis. Građani nas svakodnevno zovu i govore nam svoje probleme koje mi za 24 sata pokušavamo da rešimo. Najčešće to uradimo istog dana, pa u vestima u sedam imamo ekskluzivne informacije i rešene probleme: bilo da je pukla cev ili je izbio problem u nekoj zgradi u saradnji sa gradskim službama odmah ga rešavamo. Gradski većnici gostuju u našim emisijama i otvoreno govore o problemima.

Hoće li u novoj programskoj šemi više biti mesta za gradske teme?

Hoće. Zato smo produžili emisiju „Jutro“ do 12 sati radnim danom, a vikendom do 11 sati. Imamo popodnevni program „Beograde, dobar dan“ od 17 sati. Tu je emisija „Beograd zdrav grad“ ponedeljkom. Izlazimo u susret svim našim Beograđanima koji imaju zdravstvenih socijalnih, ekonomskih životnih problema. Pokušaćemo da odgovorimo našim sugrađanima na pitanja koja ih najviše muče.

Komentari (2)

ostavi komentar
pet

26.09.

2014.

anonymous [neregistrovani] u 17:15

Подршка

Подржавам Студио Б. Постоје две емисије, беѕѕ којих би била духовно сиромашнија. То су Агапе, посебно са Владетом Јеротићем и Духовници Веље Павловића

Odgovori
čet

25.09.

2014.

anonymous [neregistrovani] u 00:16

ДРЖИТЕ СЕ!

Верујем Вашој екипи.Као колега.И гледалац.Имате солидне новинаре, не само презентаторе. Рецимо Ирену Јовановић коју би пожелела и моћнија кућа. Ту су Гајшек, Пантелић, Веља Павловић.Чувајте се. И немојте дозволити да вас наведу у приватизацију. Превара је да тако нешто ”тражи Европа”, то хоће тајкуни да би скинули кајмак. Зна се широм света како медији долазе до финансија. Помоћ из општих прихода не мора да значи и неприкосновени утицај политике. Као да то неће чинити кад сте тобоже независни. Примери разних новина код нас или тв и радио станица су најбољи доказ. Истина и професионалност могу да се одрже ако се хоће. Желим да Студио Б остане какав је био. То је у интересу Београда.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi