Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Rođendanski talasi
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

20. 09. 2014.

Autor: G. Novaković Izvor: Večernje novosti

Rođendanski talasi

Izložba PTT muzeja „Talasi kulture, društvo napretka“, kojom se obeležava 90 godina od emitovanja prvog radioprograma u Srbiji, otvorena je sinoć u zgradi Radio Beograda.

Poštovaoci i ljubitelji ovog medija mogu da vide razvoj radiofonije, ključne trenutke u istoriji Radio Beograda, kao i stare radioaparate. Na simbolič nom otvaranju postavke govorili su novinar Milan Vlajčić, direktor Radio Beograda Dušan Radulović, kao i Nela Bojović iz Pošte Srbije. Mi smo prvi počeli biće naš slogan rekao je Radulović.

Iako je 1. oktobra krenuo redovan program, sve je počelo na današ nji dan sa eksperimentalnim programom.

Radio je otmen medij koji može da pruži mnoge stvari muziku, informacije, humor i zabavu. Milan Vlajčić je podsetio prisutne da je radiofonija krenula u istom trenutku kad i u Parizu i Beču. Pre tačno devet decenija emitovan je prvi probni koncert iz studija u Knez Mihailovoj, a preko odašiljača u Rakovici.

Otvaranju prve radiostanice značajno su doprineli inženjeri Mihailo Simić i Dobrivoje Petrović. Beograđani mogu da posete izložbu do 19. oktobra.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi