Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ni dobro ni ništa
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

20. 09. 2014.

Autor: Gordana Suša Izvor: Blic

Ni dobro ni ništa

Milion srpskih penzionera može da odahne.

Vučić im neće dirati stečenu crkavicu. A svi koji su zaradili više od toga biće progresivno opelješeni. Oni koji prežive videće šta će da kaže Sud za zaštitu ljudskih prava u Strazburu, kome će se neki od njih žaliti, ali ako Srbiji krene, obećava Vučić, vratiće se na staro. A već je krenulo, bodri on, Srbija je miljama daleko od bankrota, zahvaljujući odgovornosti Vlade likvidna, ima novca do aprila sledeće godine!

Sve je to premijer rekao gostujući u emisiji „Oko“, koju je za tu priliku izbacio iz redovne šeme i minutaže. Kao da RTS nema druge kapacitete i termine za intervju sa predsednikom Vlade! Ili možda predsednik Vlade, smatra da je njegovo ekskluzivno pravo da bira novinare i premešta emisije prema sopstvenom nahođenju? A možda čovek nema veze sa tim nego mu ugađa predusretljivo rukovodstvo ove medijske kuće. I to ne prvi put. Pošto je novim zakonom RTS vraćen na državne jasle, finansira se iz budžeta, vajda je to uporište za navedeni postupak. Dok se domet boli ekonomskih reformi tek nazire iz Vučićevog solilokvija, štošta će biti jasnije kada se bude video rebalans za ovu i budžet za iduću godinu, medijske reforme, kao što se vidi iz pomenutog, prolaze lako i krajnje bezbolno.

I nema veze što se uvećava broj medija, naročito lokalnih i regionalnih, za doboš! Tamo gde zaposleni mogu da postanu vlasnici, predstavnici države im ne daju, a tamo gde ne mogu jer nema suve banke, država im nutka. Biće vrlo zanimljiv rasplet na Studiju B, s obzirom na to da je grupa novinara već vlasnik njegovih akcija. Uzgred, ta TV više ne može da se gleda.

Nova šefica, postavljena po partijskoj pripadnosti, za veoma kratko vreme sunovratila je sve što se moglo sunovratiti, model pljačkaških privatizacija, da bi firma, valjda, bila jeftinija na tenderu i da bi je za malo para kupili naprednjački tajkuni. Na dobošu su se našli i relevantni novinari, a samo u ovoj godini zabeleženo je osamnaest pretnji i napada na medijske poslenike, koji, izvesno, neće dočekati nikakvu satisfakciju u „polupravnoj“ (rekao Selaković) državi, ali ostaju zabeleženi u bazi podataka NUNS-a kao još jedno svedočanstvo o ovom novom tipu odgovorne vladavine u kojoj nikom nije dobro i nikom ništa!

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi