Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  UFOS: Osuđujemo napad na fotoreportera Informera
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

26. 08. 2014.

UFOS: Osuđujemo napad na fotoreportera Informera

Udruženje fotoreportera Srbije - UFOS najoštrije osuđuje ometanje u radu i fizički napad na Darka Cvetanovića, honorarnog fotoreportera jednog dnevnog lista iz Beograda koji je 25. augusta 2014. godine prilikom obavljanja profesionalnog zadatka - fotografisanja zgrade u Skerlićevoj 22, napala nepoznata osoba, i tom prilikom udarila u predelu grudnog koša.

Juče oko 14.30 časova dežurnoj službi PU za grad Beograd je prijavljen napad na fotoreportera Darka Cvetanovića, u ulici Skerlićeva kod broja 22 u Beogradu. Policija PS Vračar je izašla na lice mesta i obavila razgovor sa novinarkom i fotoreporterom Cvetanovićem koji su izjavili da ih je prilikom njihovog službenog zadatka napala nepoznata osoba, i tom prilikom fotoreporta udarila rukom u predelu grudnog koša, a potom se udaljila sa lica mesta.

Policija je idetifikovala izvršioca S.I. nakon čega je u PS Vračar obavljen razgovor sa njim, potom izvršena je konsultacija sa dežurnim tužiocem, koji se izjasnio da se izveštaj o događaju dostavi Tužilaštvu na dalji postupak.

UFOS najoštrije protestuje protiv onemogućavanja Cvetanovića u obavljanju posla, pošto se događaj odvijao na javnom mestu gde po zakonu nije zabranjeno snimanje, a poseban problem predstavlja fizički nasrtaj na fotoreportera na zadatku.

Tražimo od nadledžnih organa MUP-a da obelodane puno ime i prezime napadača S.I, u kom svojstvu je sprečavao Cvetanovića u obavljanju posla, te da on bude adekvatno procesuiran za fizički napad.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi