Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Petrović: Rasvetliti otmice novinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

22. 08. 2014.

Izvor: B92, Tanjug

Petrović: Rasvetliti otmice novinara

Zamenik kosovskog premijera i ministar Slobodan Petrović izjavio je da je krajnje vreme da se rasvetli sudbina nestalih novinara na Kosovu i kazne počinioci.

 

Petrović je, povodom 16 godina od otmice Đure Slavuja i Ranka Perenića, novinara RTV Prištine, koji su nestali na putu Velika Hoča - Zočište u opštini Orahovac, istakao da je, kako se navodi u saopštenju, toliko vremena prošlo, da se jos uvek se ne zna njihova sudbina i da za to niko nije odgovarao.

"Upućujem apel i međunarodnoj zajednici i lokalnim institucijama da rasvetle ovaj zločin i pronađu počinioce. Takođe, odgovorni i za novinare Marjana Melonašija, Ljubu Kneževića, Aleksandra Simovića i Momira Stokuće moraju biti izvedeni pred lice pravde," rekao je Petrović, koji je predsednik Samostalne liberalne stranke.

Novinari radio Prištine Đuro Slavuj i Ranko Perenić oteti su 21. avgusta 1998. godine na putu Velika Hoča - Zočište u opštini Orahovac.

Još uvek nisu rasvetljena ubistva i otmice novinara prištinskog "Jedinstva" i dopisnika Politike Ljubomira Kneževića, koji je otet 6. maja 1999. godine kod Vučitrna i Aleksandra Simovića, novinara i prevodioca, koji je nestao pre tačno 15 godina, 21. avgusta 1999. godine u Prištini.

Deo posmrtnih ostataka Simovića pronađen je u selu Obrinje kod Glogovca.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi