Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Srpska policija šikanirala novinare na prelazu Jarinje!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

22. 08. 2014.

Autor: E. K. Izvor: Kurir

Srpska policija šikanirala novinare na prelazu Jarinje!

Srpska policija na administrativnom prelazu Jarinje držala je sinoć više od sat vremena kombi sa deset novinara iz Beograda, ne dozvoljavajući im da nastave put Beograda!

"Više od sat vremena srpski policajci su nam branili da pređemo Jarinje, terajući nas da idemo preko Merdara, 150 kilometara dalje. Stigli smo čak do Velike Hoče da nas niko od Albanaca nije dirao, a onda su nas Srbi propisno išikanirali. Maltretiranje je prestalo tek posle intervencije ministra policije Nebojše Stefanovića", rekao je za Kurir Petar Jeremić, predsednik IO Udruženja novinara Srbije, koje je juče organizovalo odlazak novinara u Veliku Hoču, gde je obeleženo 16 godina od otmice kolega Dura Slavuja i Ranka Perenića.

On je dodao da je za novinare u Beograd došao kombi Opštine Gračanica, koji je po ulasku u užu Srbiju uzeo prokupačke probne tablice.

"Na sve to, srpski policajci su vozaču kombija napisali kaznu jer navodno ne može da prede s takvim tablicama, što je besmislica pošto je čovek sa istim ušao na KiM. Nadam se da će i ta nepravda biti ispravljena", naveo je on.

Komentari (1)

ostavi komentar
pet

22.08.

2014.

Александар [neregistrovani] u 20:16

Жандарски суверенитет

Још је Димитрије Туцовић својевремено говорио и писао да се суверенитет београдске (српске) власти протеже дотле докле допире жандарски штап.
Ништа се у Србијици није променило, осим њене величине.
Ова брука на Јарињу то потврђује.
Полиција која није у стању ни за месец дана да пронађе возача који је у сред Београда убио човека колима пред осам камера, демонстрира своју "моћ", тако што крши закон и Устав овог остатка од Србије, онемогућавањем слободног кретзања њених грађана.
И, за то нико неће сносити одговорност.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi