Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Nema prekida privatizacije medija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

22. 08. 2014.

Autor: V. J. Izvor: Danas

Agencija za privatizaciju demantovala navode NUNS

Nema prekida privatizacije medija

Agencija za privatizaciju nije prekinula privatizaciju velikog broja lokalnih medija, rečeno je Danasu u ovoj agenciji.

 

Oni su reagovali nakon saopštenja Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS), koje ih je optužilo da su stopirali privatizaciju velikog broja lokalnih medija i na taj način postupili suprotno odredbama nedavno usvojenog Zakona o javnom informisanju i medijima, kojim je predviđeno da država mora da izađe iz medija do jula 2015. godine.

Iz Agencije potvrđuju da na njihovom internet sajtu piše da se za određeni broj medija prekida privatizacija, međutim ističu da je pitanje dana kada će to biti ispravljeno. Agencija za privatizaciju nije prekinula postupak privatizacije medija.

Moguće da je u pitanju neka greška na našem sajtu, budući da su pojedini mediji ranije bili u statusu prekida privatizacije.

Dakle, nema nikakvih promena 73 medija, odnosno društava čija je registrovana delatnost informisanje i komunikacije, i dalje su obuhvaćena javnim pozivom za prikupljanje pisama zainteresovanosti, koji traje do 15. septembra rečeno je u Agenciji za privatizaciju.

Komentari (1)

ostavi komentar
sub

23.08.

2014.

živi kao cvet u pustinji - na brdovitom Balkanu [neregistrovani] u 11:41

ČEMU TOLIKA UZNEMIRENOST NUNS-a

I pored svekolikog umnog naprezanja nisam uspeo da shvatim i sebi razjasnim ovoliko izhitrenu i i čini mi se vema nervoznu reakciju Nezavisnog udruženja novinara Srbije,kao što se da zaključiti - proisteklu iz brzopletog(kao u nekom strahu) tumačenja informacije sa sajta Agencije za privatizaju o toku privatizacija lokalnih medija širom Srbije.
Zar je i za koga na ovome medijskom "svetu i potsvetu" od tolike važnosti ko će i te "provincijske novinare" plaćati i dali će ih,uopšte, plaćati za svoj gorki i čemerni rad.
Stvarno, ko koga,u ovom slučaju,štiti i zastupa!

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi