Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Saopštenje nedeljnika "Vreme"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

15. 08. 2014.

Izvor: Nedeljnik Vreme

Saopštenje nedeljnika "Vreme"

Nakon teksta „Otkrivena tajna ministarskog sefa“ (VREME, br. 1231) premijer Aleksandar Vučić je sazvao konferenciju za medije i obelodanio ugovor sa kompanijom „Etihad“; nadamo se da će nastaviti takvu praksu i u buduće kada je reč o drugim ugovorima koje sklapa država.

Međutim, premijer je u svom obraćanju javnosti izrekao grube klevete i diskvalifikacije na račun nedeljnika VREME. Kao što je nekad kao generalni sekretar Srpske radikalne stranke političke neistomišljenike nazivao „stranim plaćenicima“ i „domaćim izdajnicima“, tako sada nedeljniku VREME  lepi etiketu „Miškovićeve novine“. Kao što je nekad kao ministar informisanja, tako i sada kao predsednik Vlade, Aleksandar Vučić klevetanjem, zastrašivanjima i pritiscima sa pozicije moći želi da onemogući slobodan, objektivan i profesionalan novinarski rad.

Svojim ispadima na konferenciji za medije i klevetom, premijer Vučić je pokazao da ne može da se odvoji od radikalske senke. Takođe – da nije razumeo niti usvojio evropske vrednosti za koje se deklarativno zalaže kada nađe za shodno.

Uprkos retorici zastrašivanja, diskvalifikacija i teškom pritisku sa pozicije moći, nedeljnik VREME će kao i do sada nastaviti sa nezavisnim, profesionalnim i objektivnim radom u javnom interesu u šta spada i analiza ugovora sa Etihadom obelodanjenog na premijerovoj konferenciji za medije.

Kolegijum nedeljnika „Vreme“

 

"Otkrivena tajna ministarskog sefa"

Komentari (2)

ostavi komentar
sub

16.08.

2014.

DUNJA V- [neregistrovani] u 20:22

ŠTA JE ISTINA ?

Iz saopštenja nedeljnika Vreme nisam saznala NAJVAŽNIJE : Da li je ISTINA ono što su pisali novinari Vremena ili ono što je izneo Vučić ? To je, po meni, trebalo ovo saopštenje da razjasni !
To što su zamerili Vučiću u ovom slučaju ne smatram toliko bitnim, utoliko pre, što je već deplasirano i već za ovih nekoliko godina milion puta, na različitm "mestima" pominjano.
Uostalom, ako Zapadu to ne smeta, već ga prihvataju kao ravnopravnog saradnika, čemu VRTEŠKA ?

Odgovori
sub

16.08.

2014.

mkarlas [neregistrovani] u 15:10

samo nastavite jos zesce

vreme je bilo sada je i nadam se da ce i u buducnosti biti primer kako treba mediji da informisu svoje citaoce. a sto se tice AV i njegovih komentara pa bolju reklamu niste mogli dobiti. siguran sam da ce vas tiraz da raste ukoliko vi nastavite sa objektivnim istrazivackim objavljivanjem svih pogresnih poteza ove vlade. a AV nek se ljuti, uostalom vas rad on nikada nije ni cenio

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi